reklama

Aká paráda, keď ťa pedagóg podporí v tvojej snahe, že?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (28)

Na seminári:

"Pán docent, možem sa opýtať, k tejto problematike? ... ... ... ... ... ... ?"

"Moja milá!!!! A nenapísal som do svojej knihy odkaz na publikáciu XYZ ? Vy si pekne nabehnete do knižnice a tam si to vyhľadáte a pokiaľ odpoveď na svoju otázku v tej knihe nenájdete, až potom sa ma na to opýtajte! Lebo ja vám to teraz nepoviem! Nechám si to pre seba!"

Na prvom seminári u toho istého pána docenta:

"... a kedykoľvek budete mať otázku súvisiacu s predmetom, pokojne za mnou prídite a opýtajte sa ma. So svojimi súkromnými záležitosťami ma neotravujte, ale pokiaľ je to k predmetu, som vám k dispozícii."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po teste z francúzštiny, po tom, čo som ho odovzdala:

"Tak a podľa tohoto som zistila, že aj vy ste mi celý čas klamali a tiež nie ste začiatočníčka!" (Tento výberový predmet bol totiž len pre úplných začiatočníkov. A ja ňou čo sa francúzštiny týka, rozhodne som.)

"Prosím?!"

"No áno, ináč by ste mi ten test neodovzdali tak skoro a ešte k tomu dobre vypracovaný."

"Pani magisterka, môžete si aj na študíjnom overiť, že som ani počas gymnázia nemala francúzštinu ani som z nej nematurovala (ako podaktorí prihlásení na predmet)."

"Ale mohli ste mať súkromné doučovanie!"

"Mohla, ale nemala som! Toto je moje prvé stretnutie s francúzštinou od začiatku mojich štúdií všeobecne!"


Pani magistra kývla rukou a poslala ma preč. A ja som sa nad tým celým tak zamyslela...

Bolo nám povedané, že test bude zo všetkých cvičení z doteraz prebratých lekcií. Fajn, tak som nad tým strávila dva víkendy, pekne poctivo som išla cvičenie po cvičení, aspoň som sa zdokonalila v písanej forme a rozhodne sa toho na mňa nalepilo dosť na to, aby som test zmákla za niekoľko minút.

Veď to bol len výberový predmet. A ja som si ho brala preto, lebo som sa jazyk chcela naučiť. Je to taký zvláštny jav, keď sa študent snaží? To musí byť automatický nejaký klamár alebo podvodník? Tak teda ďakujem pekne!

Určite každého študenta poteší takýto pozitívny prístup pedagóga. Najbližšie budem radšej menej aktívna a sedieť ako päť peňazí na každom seminári, lebo náhodou ešte dostanem za svoju snahu po pysku. A pri takýchto pedagógoch to radím každému. Nonono, lebo by sa ešte mohli zvýšiť hodnotenia našich vysokých škôl!






Katarína Acélová

Katarína Acélová

Bloger 
  • Počet článkov:  116
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Tichý pozorovateľ Zoznam autorových rubrík:  Zoznámte sa ...moja tvorba...Len tak...Nová maturitaZo života K8eMoje kritikyNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu