Na nákup do Rakúska..

Nedávno som mala nejaké dni voľna, tak som sa nechala nahovoriť kamarátkou na výlet do Viedne. Bolo pekné počasie, tak sme si vyrazili autom. Myslela som pôvodne, že sa ideme prejsť mestom, alebo si ideme pozrieť prebúdzajúca sa p

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Ona ale chcela ísť nakupovať. Nad Viedňou sa zmrákalo, tak si vravím, že prečo vlastne nie. Prišli sme k Shopping Center Sud. Poviem vám, fakt neviem, kto celý ten nákupný priestor navrhoval a kreslil, ale musel byť riadne mimo. GPSka nás viedla dokola, kreslili sme v navigácii pekného „hadíka“. 

Čo ma ale dostalo v ten deň najviac, bolo to, ako tá moja kamarátka nakupovala potraviny, ktoré poľahky mohla nakúpiť aj doma, na Slovensku. Vajcia, salámy, víno. Ach víno! Tu doma máme toľko kvalitných vinárov, vína sa dokonca vyvážajú, ale v úžasnom rakúskom obchode ani jedno. Dostal sa mi pod ruku nedávno článok o značke Slovenské vinice. Ide o projekt, ktorý pod značkou Slovenské vinice ponúka odborníkmi vybrané vína od rodinných slovenských vinárov zo štyroch vinohradníckych oblastí. O kvalitách vína svedčí aj fakt, že si vína pod touto značkou vybral aj uznávaný šéfkuchár Lionel Levy a podávajú sa tak už v troch francúzskych reštauráciách ocenených Michelinskými hviezdami. Na pulte niekoľkých rakúskych supermarketov, ktoré sme v ten deň navštívili, však ani jedno víno so značkou Slovenska nebolo.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prišla mi úplne absurdná situácia, keď si moja kamarátka pohľadala na regáli čokoládu s tým, že ide porovnať chuť, lebo tá rakúska je určite lepšia. Keď ju potom neskôr ochutnala, tak súhladne pokyvkávala hlavou, aký veľký rozdiel v chuti cíti.

O rozdieloch v potravinách sa toho už popísalo veľa, nejdem to tu rozoberať aj ja. Ja nemám najmenší problém nakúpiť v slovenských obchodoch rovnaké produkty, za ktorými sa stovky Slovákov presúvajú každý týždeň za hranice. Či už ide o vajcia z voľného chovu, mlieko, jogurty a syry od slovenských farmárov, paradajky z južného Slovenska, mäso od tradičných mäsiarov – všetko sú to potraviny plnej chuti, z ktorých nikto z mojej rodiny neochorel ani nemal žalúdočné nevoľnosti – nie sú teda nekvalitné, ako sa o nich často hovorí.

SkryťVypnúť reklamu

Keď človek chce, nakúpi kvalitu aj v domácom obchode. Čo ale bežná rodina narobí, keď na ňu zovšadial vykúkajú informácie, aké je v Rakúsku všetko „cool“. Lebo slovenské potraviny sú „smŕŕť“..

Alena Prekopova

Alena Prekopova

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Cukrárka pracujúca v hlavnom meste. Milujem to, čo robím a snažím sa svojimi koláčikmi ľudom spríjemniť deň. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

325 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Anna Brawne

Anna Brawne

108 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu