reklama

Bavme sa o zbraniach, to bude prínos!

Ambíciou tejto vlády je, aby sme pozdvihli obranný priemysel...  štát nie je dojná krava.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

Hádajte, kto to povedal? Je to vytrhnuté z kontextu výrokovministra hospodárstva. Koalícia chce teraz jeho hlavu kvôli výrokom o úplatkoch.Ak to vedia robiť súkromné firmy, prečo by nemohli štátne.  Vynechám teraz polemiku o korupcii.  Nová debata o obrane a zbraniach a o ľuďoch,ktorí nebudú ničími pudlíkmi, radšej bulteriérmi.

Ale o tom zbrojárskom priemysle. Kto a načo chcekriesiť skrachované odvetvie a práve tohto druhu? Na onkologický výskumšlo 200 tisíc, vojakom staviame cvičisko za miliardu... (postavené na hlavu,ale prirovnanie podľa mňa pekné...). Zbrojárstvo ako stará pýcha Slovenska bybolo určite peknou prezentáciou vo svete.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale ľudia, čo si myslíte vy? Máme vládu, ktorej hlava sapýši tým, že je hlasom ľudu. A kto z nás chce obnovu zbrojárskehopriemyslu? Za pár rokov máme byť najväčšími výrobcami áut na svete, elektronikatiež nebude na zahodenie (ten Samsung snáď niečo prihodí, keď už máme obetovaťtých zopár hektárov vtáčieho územia), možno postavíme aj novú jadrovúelektráreň (pýtam sa, odkiaľ bude urán? Zase rozrýpu niečo chránené. Nevadí. Aspoňbude o čom písať.) No a budeme vyrábať zbrane. Možno ani nie zbrane,ale povedzme helmy. Tie predáme do krajín tretieho sveta, lebo veď tam stálektosi chce napadnúť kohosi, o obchod je postarané. Prepáčte mi môj strašnýidealizmus.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nemal by štát tvoriť trochu humánnejšie plody práce? Prečosi ústa napchávať predajom tankov a ťažbou zlata kyanidom?

Na akej blamáži to budeme zarábať.. Na racionálnejmilitarizácii krajiny a na predaji Boženy a Zuzany, možno nadviažeme na dávnyprelud Tamary a vznikne nejaký krajší názov, mohol by byť tank Bohumila,alebo tak nejako. Inšpiráciou nám môžu byť Spojené štáty. USA vrážajú do svojejobrany a zbraní neľudské peniaze a akurát prerábajú.  A možno, že preto, alebo práve preto, ženevedia, čo s tými zbraňami, vedú vojny. A aby ich potom niktonenapadol, stavajú si ten úchylný protiraketový systém, za ktorý vyvalili toľkopeňazí, žeby nimi zabezpečili prístup k pitnej vode celému svetu.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

A my tu zrazu začneme diskutovať o obnove zbrojárstva.V čase, keď všetci kritizujú vojnu, keď sťahujeme vojakov z Iraku, keďsa bavíme o šľachetných úmysloch vraziť peniaze do obnoviteľných zdrojoch energie,chceme nepriamo podporiť vojny. A prosím, zdržte sa komentárov, že obrana štátuje tak veľmi potrebná! Už ani chlapci nezažívajú povinnú vojenčinu, tak keď jetaká potrebná obrana, môžeme zaviesť povinnú brannú službu bez výnimky prekaždého a rovno si môžeme vyrábať aj helmy a granáty. Inak v tomnaozaj nevidím zmysel. Obchodovanie so zbraňami, alebo sorry, s obrannými prostriedkami(aj keď neviem aký je v tom rozdiel. Asi, že keď niekto vyrobí samopal,tak ten druhý si musí spraviť helmu, aby mu neprestrelil lebku a hneď ajopačne). Prepáčte, ja vidím vo výrobe zbraní rovnaký zločin, ako keď sa niektoživí kradnutím áut. Možno na margo oboch činností, že majú aj svoje pozitíva:obrana štátu je potrebná a pri kradnutí áut sa väčšinou nezabíjajú ľudia. Tedastále to môže byť horšie.  Ach, hlúpibieli muži!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hurá ľavicovým liberálnym postojom smerom k menšinám,súdržnosti, vzdelávaniu a ochrane životného prostredia!!!

Alexandra Vavrová

Alexandra Vavrová

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Vivir para contarla. Život sám o sebe je tou najlepšou inšpiráciou.www.sasetka.estranky.cz Zoznam autorových rubrík:  VoltižZvieratáSpoločnosťSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu