reklama

Malacky ,potkanov plný dvor, kamery a.....

V Malackách na Družstevnej ulici to je teda riadne husté. V niečom sa to podobá na centrum Bratislavy. Kamier toľko ako v centre, policajtov toľko ako v centre, neprispôsobivých toľko ako v centre a aj potkanov toľko ako v centre Bratislavy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (47)

Družstevná ulica v Malackách sa stáva na chvíľu centrom. Je pod drobnohľadom a to ako sa to celé vyrieši, bude asi precedensom do budúcna, pre iné problémové susedské vzťahy na Slovensku.

Samozrejme celá „kauza" Družstevná ul. má v sebe ten zvláštny nádych, lebo neprispôsobiví občania sú rómskeho pôvodu. To celý prípad robí ešte ťažším .

Áno, sú to Rómovia. Oni o tom vedia a aj to nahlas hovoria, používajú a mám pocit, že aj zneužívajú. Škoda, keby títo neprispôsobiví boli príslušníci majoritného etnika, bolo by to paradoxne o niečo ľahšie. Venovať sa podstate problému a aj ho rýchlejšie vyriešiť .

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pre mňa je dôležitá podstata a tou je, že situácia na Družstevnej ul. je naozaj katastrofálna. Bol som sa tam pozrieť. Niečo som si pozrel predtým na internete, ale vždy je lepšie vidieť to na vlastné oči.

Takto žiť, ako žijú ľudia na Družstevnej ul. to je fakt za trest, to je ako keby ste dostali nepodmienečne neviem koľkú nápravnovýchovnú skupinu. Asi najhorší je ten pocit bezmocnosti, keď nevidíte riešenie, oslobodenie. Gróf Monte Christo živil v sebe nádej na slobodu, naproti tomu tá depresia na Družstevnej ul. sa dala krájať. Žiť vedľa takejto neprispôsobivej rodiny sa fakt nedá a je úplne jedno akej rasy ste čo koniec koncov potvrdil aj pán S. Šarkózy z úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, keď priamo na mieste povedal, „že on by vedľa nich žiť tiež nechcel" .

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kauzu Družstevná ul. treba doriešiť, lebo jej výsledok sa stane precedensom. Je dobre, keď štát koná v rámci možností /policajné kamery, policajné hliadky/, bolo by dobré keby samospráva konala aktívne a bude dobré, keď občania budú aktívni. Lebo to nie len prípad ľudí z Družstevnej ulice, a tá je od väčšiny z nás ďaleko, ten smrad tu necítiť, tí potkani toľko ku nám neprebehnú a nadávky tiež nepočuť. Môže sa však stať aj nám, že sused urobí z nášho života peklo. Čo s tým a ako sa máme brániť?

Na Družstevnej ul. som včera stretol aj poslanca mestského zastupiteľstva p. Říhu. Sympaťák a nadšenec. Mimochodom z ich kandidátky 13 nezávislých kandidátov boli zvolení siedmy poslanci. Fakt úspech a neviem, či aj nie slovenský rekord. Títo, poväčšine mladí ľudia sa do problému Družstevná tiež poriadne zahryzli a majú výsledky. Predbežné opatrenie súdu a iné formálno-právne kroky, ktoré situáciu na Družstevnej určite posunú ďalej.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Asi to bude cesta. Dôsledné uplatňovanie práva a vyžadovanie jeho plnenia aj za pomoci polície a následne súbor občianskych krokov, solidárneho konania, ktoré nakoniec neprispôsobivých postavia pred jednoznačnú voľbu. Buď budú dodržiavať zákony a pravidlá alebo sa presťahujú.

Skúsim v tej veci trochu pomôcť , lebo ma to fakt zaujíma z principiálneho hľadiska ako to celé dopadne.

V prvej fáze pomôžem rodine Dobrovodských s riešením mimoriadne nepríjemného problému a to premnožením potkanov. Do jeho záhrady nainštalujeme špeciálne zariadenie na plašenie potkanov, prvé výsledky by sa mali objaviť v priebehu dvoch -troch týždňov, priebežne bude potrebné zariadenie dolaďovať. Zariadenie potkanov vyženie z dosahu zariadenie a môže spôsobovať aj neplodnosť, čo následne decimuje celú populáciu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Montáž zariadenia:

Obrázok blogu

Uvedené zariadenie nepôsobí na ľudí a samozrejme nespôsobuje prípadnú neplodnosť u ľudí, to píšem preto, keby niekto neprispôsobivým občanom chcel nahovoriť, že takéto účinky to bude mať aj na nich.

Okrem toho je potrebné pracovať aj ďalšími formami občianskeho aktivizmu a tlaku ....

Dokončenie v druhom diely.

Alojz Hlina

Alojz Hlina

Bloger 
  • Počet článkov:  522
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Alojz Hlina - nezávislý poslanec NR SR, občan Slovenska, občan mesta Bratislava, oravský bača. www.alojzhlina.sk Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu