reklama

Teliatka bežia na bitúnok - spolu s premiérom

Tak ako každoročne, aj tohto roku sa konala v Nitre celonárodná púť k našim vierozvestcom sv. Cyrilovi a Metodovi.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

 Pri tejto príležitosti, ktorá, oproti tej minuloročnej, prebehla s menšími obmedzeniami, sa veriaci na čele s premiérom Eduardom Hegerom nezabudli pokloniť ani k úlomku kosti sv. Cyrila... 

Je nepochopiteľné, že ani jeden, jediný z tých niekoľko tisíc veriacich, ktorí priam žiarili opojení šťastím, že spravili veľa pre spásu svojej duše a boli hrdí, aj na to, že ich svojou účasťou podporil aj najmocnejší muž štátu, si neuvedomil, že uctievaním modiel, teda obrazov, sôch, krížov, monštrancií, ružencov, príveskov, amuletov, medailónov, spovednej štóly, relikvií (tie patria do zeme a nie na oltár)... šliapu po 2. Božom prikázaní (Ex 20, 4-6):

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Neurobíš si tesanú modlu ani podobu ničoho, čo je na nebi hore, na zemi dole, na vode alebo pod vodou. Nebudeš sa im klaňať a slúžiť im, pretože ja som Pán tvoj Boh. Som žiarlivý Boh, trestajúci viny otcov na synoch do tretieho i štvrtého pokolenia tých, ktorí ma nenávidia a preukazujem lásku až po tisíc pokolení tým, čo ma milujú a dodržiavajú moje prikázania.

Cez prizmu tohto prikázania máme sa domnievať, že všetci smerujú do tmy? Určite nie. Nájdu sa medzi nimi aj tí, čo budú ospravedlnení. Pýtate sa ktorí? Malé deti. Ale aj niektorí dospelí – tí ktorí sú chudobní duchom. Ostatní by sa nemali čudovať, ak zrazu precitnú z bludného sna a zobudia sa na bitúnku.

Alojz Hric

Alojz Hric

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  48x

Krédo: žiadna téma by sa nemala pokladať za tabu. Píšem fejtóny, glosy, satirické útvary. Občas nabrúseným perom pichnem aj do osieho hniezda... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu