reklama

Závislosť 21. storočia - Mobil a Sociálne siete I. !

K písaniu tohto blogu ma inšpirovalo nie len sociálno-spoločenské prostredie, v ktorom žijem a pohybujem sa, neboli to len ľudia s ktorými sa stretávam, moja rodina ale aj rozhovor, s Jaroslavom Židekom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ktorý som prednedávnom čítala v jednom týždenníku. V ktorom aj on skonštatoval, že ľudia v reštaurácii viac pozerajú do mobilných telefónov ako by sa radšej spolu rozprávali. Čím je to zapríčinené? Sú to neustále “útočiace” sociálne siete? Alebo náhly technologický pokrok? Priatelia, poďme sa na tento problém pozrieť z blízka. 

 Kto si spomína na dátum kedy sa prvýkrát prihásil na Facebook? Kto si spomína na svôj prvý mobilný telefón? Lebo ja na ten môj do konca života nezabudnem. Bol veľký, tažký, nosil sa na opasku v púzdre a okrem iného sa dal využíť ako celkom dobrá “zbraň” a myslím, že to bolo v roku 1997. Od tej doby sa veľa vecí zmenilo, postupne sa medzi ľudí dostal internet, nové počítače, tablety, notebooky a dovtedy nepoznané digitálne prostredie v podobe sociálnych sieti. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Asi málokto by si vtedy pomyslel, že za pár rokov sa z tej na prvý-pohľad neprehľadnej, cudzojazyčnej webovej stránke stane novodobý fenomén 21. storočia! Koho by napdalo, že o niekoľko rokov budeme mať každý deň nutkavý pocit zdielať !dobrovolne! naše súkromnie so všetkými ľudmi!? Viete si v dnešnej dobe predstaviť týždeň bez internetu, youtube, facebooku, googlu, instagramu, twiteru, whatsupu? Ja by som si to vedeľa predstaviť, ale pochybujem, že tie novodobé “celebrity” ktoré majú potrebu sa každý deň otráčat s polonahými fotkami a súťažiť v tom koľko lajkov získajú za fotku svôjho holého zadku alebo silikonového poprosia? Zdá sa Vám to prirodzené alebo minimálne normálne? Známi seriáloví, fimoví alebo divadeľní herci bojujú s médiami o svoje súkromie. Ziataľ čo tieto novodobé “internetové celebrity” už od bujnosti nevedia ako získať čo najviac lajkov a čo najviac sa zviditelniť!?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Čo si tak trošku zaspomínať na staré časy kedy sa písali listy a Vaša poštárka bola najhľadanejší človek vo Vašom okolí? Vďaka týmto našim “najlepším priateľom ”táto úžasná vec zanikla” Čo tak si priznať, kolkí z vás sa hádajú s partnerom cez mobil? Hmm, poznáte to však, napíšete v amoku a bez rozmýšlania kopec vecí, ktoré potom ľutujete. Upadá nielen komunikácia ako taká ale aj to čaro už spomínaných listov, ktoré vnášali do vzťahov medzi ľudí určitú intimitu a pocit neustáleho tešenia sa na príchod poštárky :) V prípade, že sa zaľúbenci pohádali, no kým prišiel list tam-späť bolo už aj po zlosti, takže, čo? Menej sme sa hádali lebo sme nemohli napísať a v sekunde odoslať aj prijať. Úžasné!!! A čo deti a ich detstvo? No priatelia, táto doba nedovoľuje a neumožňuje naším deťúrencám prežiť detstvo ako sa patrí. Kde je lozenie po stromoch, kde sú hry na “schovku”, jazdenie na bycikli. Bohužial dnešné ihriská plačú prázdnotou, pretože deti sedia doma a “drtia” hry a ich jediný kontakt so svetom je cez facebook. Ánoo deti sú na facebooku, podržte sa ja poznám aj ľudí a nie málo, ktorí zakladajú profili aj svojím psom. Všetka česť psíkom, ale preboha načo ím to je?? Tak, tak priatelia, smerujeme ku komunikačnej skáze a čo náš spánok? Nemôžte zaspať, prevaľujete sa a prečo asi tak? Že by zasa ten telefón pred spaním v ruke “mááckááme”, jasné čo tak mu dať pokoj a nechať ho vydýchnuť, aspoň vtedy, keď môžte robiť v posteli aj príjemnejšie veci :):) 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Pokračovanie nabudúce ! 

Vladka Andacka

Vladka Andacka

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Spolu-majiteľka obchodíku - Bylinkáreň u vladky a e-shopu www.bylinkarenuvladky.sk. Venujem sa bylinkám a konkrétnym zdravotným problémom Náš e-shop je zameraný na chudnutie a zdravý životný štýl. Predávame doplnky výživy na detoxikáciu a chudnutie. Sama sa venujem cvičeniu a tento rok (2016) som vyhrala súťaž - Jarná premena ženy do 50 rokov u Júliusa Karabinoša. V premene pokračujem vyvrcholením ročnej premeny v marci 2017. Som zástankyňa zdravého životného štýlu. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu