reklama

Doping - nemorálne víťazstvo

Doping - téma, ktorá sa stále viac skloňuje v súvislosti so športom a stáva sa takmer jeho neoddelitělnou súčasťou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Čo to vlastne doping je ? Poviem to tak ´´polopatisticky´´. Je to užívanie v prvom rade farmakologických látok za účelom stimulácie, čiže zvýšenia výkonnosti.

Stále sa zamýšľam nad tým, prečo je ľudské plemeno schopné za dosiahnutím slávy obetovať vlastnú dôstojnosť. Odpoveď je zrejme jednoduchá: peniaze, spomínaná sláva atď. Avšak stále mi nedá nerozmýšľat ako je možné, že športovci, ktorí dopujú, nemajú kúsok sebaúcty, či svedomia, ktoré by im povedalo, že robia nesprávnu vec.

Poviem Vám pravdu, keby som niečo podobné užil, zvíťazil by som, dopingová kontrola by mi na to neprišla, hádam celý život by som sa zožieral, že moje víťazstvo bolo maximálne neférové.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Takmer všetci dopujúci, nemajú ani kúsok cti na to, aby aj po odhalení priznali, že porušili pravidlá. Radšej sa schovávajú za trápne výhovorky o chybe v testovaní a pod.

Týmto ľuďom môže ísť príkladom jedine Marion Jonesová, ktorá sa, síce po dlhej dobe, priznala k užívaniu zakázaných látok aj napriek trestu za falšovanie výsledkov.

Hádam mi už len ostáva dúfať, že dopingové kontroly sa natoľko sprísnia, že strach športovcov spôsobí to, že dopújucih bude čim ďalej, tým menej.

Martin Andráši

Martin Andráši

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Volám sa Martin a som exchange študent v štáte Illinois, USA Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu