reklama

Paríž

Je ťažké nájsť zmysel života a rovnováhu, keď vám vezmú všetky sny. Už ako malé dievča som vedela, že jediné, čo chcem v živote robiť je povolanie zdravotnej sestry. Pre toto povolanie sa jednoducho treba narodiť a mať ho v srdci.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Zamestnať sa v zubnej ambulancii bolo pre mňa výborné riešenie, ale... Všetko má svoje pre a proti. Žila som pre ambulanciu do takej miery, že sa dostavil syndróm vyhorenia. Nie je nič horšie ako ukázať "šéfovi", že na všetko vystačím sama. Trávila som v práci celé dni a večer ma čakalo ešte šoférovanie domov. Nedokázala som nájsť v sebe silu a niečo zmeniť. Myslela som si, že som nenahraditeľná a môj "šéf" bude bezo mňa stratený. Aspoň vždy tak pôsobil. Bol to veľký omyl. Na pokraji mojich síl som sa rozhodla odísť do Paríža na malý rebelský výlet a ukázať všetkým, že som nezávislá a sebestačná. Vzala som si pár dní dovolenky a "šéfovi" som dala jasne najavo, že takto ďalej pracovať sa jednoducho nedá a chcem novú pracovnú zmluvu a samozrejme vyšší plat. Chcela som na chvíľu vypnúť a zažiť niečo výnimočné.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ešte nikdy som neletela a bola som plná očakávania. Asi človek pozerá veľa filmov, ale čakala som veľké lietadlo a vzrušujúci štart. V lietadle bolo málo miesta ledva som si vedela vystrieť nohy, ale nevadí dve hodiny letu zvládnem. Štart trval prekvapivo krátko a bol pokojný. Neviem čoho sa všetci boja, ale bol to nádherný zážitok. Zrovna zapadalo slnko a ja som sa snažila vnímať tú krásu. Za necelé dve hodiny som sa ocitla v Paríži. Je to nádherné mesto, ktoré skrýva v sebe toľko tvárí. Na jednej strane bohatstvo a luxus a na druhej strane chudoba. Mesto dýchajúce históriou si získalo moje srdce. Za štyri dni môjho pobytu som sa snažila stihnúť všetko, čo má vidieť každý turista. Eiffelovka bola moja voľba číslo jeden a nesklamala. Tento symbol mesta sa majestátne týči v celej svojej veľkosti a ponúka nádherný výhľad. Ďalšou zástavkou bol Louvre a slávny obraz Mona Lisa. Dodnes nechápem, čo všetci vidia na tom obraze, ale je tam množstvo nádherných diel, ktoré stoja za povšimnutie. Nebudem tu menovať čo všetko som videla pretože si stačí kúpiť bedeker o meste Paríž a navštíviť všetko, čo stojí zato vidieť. Ja chcem napísať skôr o tom ako ma udivuje to, čo všetko dokázal človek postaviť vlastnými rukami. Tá precíznosť a dôraz na detaily ma fascinovala na katedrále Notre Dame. Dnes máme toľko techniky a napriek tomu stavby ledva prežijú, keď príde nejaká veterná katastrofa. Pamiatky mesta sú jedna vec, ale vnímať to pulzovanie bolo očarujúce. Mladá žena si spokojne krútila na starom bicykli v lodičkách a sukni. A u nás? Však sa predbiehame jeden pred druhým, kto aký má bicyklel a pritom je to tak nepodstatné. Prestali sme vnímať samých seba, ale vnímame len to ako pôsobíme na svoje okolie. Možno nás to ani neuspokojuje, ale jednoducho chceme ukázať svoju prestíž, že na to máme. Páčilo sa mi, že prišiel piatok a každý vyšiel do ulíc a kaviarničky boli plné. Veľmi ma prekvapil podnik, ktorého názov si nepamätám, ale po našom išlo o palacinkáreň. Doslova sme museli čakať pred dverami, kým sa uvoľní miesto na sedenie. Bol to útulný malý podnik, ktorý mal dušu. Nikto sa nesťažoval na nedostatok miesta ani na to, že ak sme sa chceli dostať k zadným stolom muselo sa kôli nám postaviť zopár ľudí. Bola som tam len pár dní, ale zmenili mi poľad na svet. A cestou naspäť som si povedala, že musím vo svojom živote niečo zmeť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A môj návrat? Nepotrebovala som nič meniť. Život to vyriešil namiesto mňa. Na stole ma čakala výpoveď. Nechala som v tej ambulancii dušu. A mojou cestou do Paríža sa mi zmenil celý život.

Andrea Krausová

Andrea Krausová

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som Rebelka s nespútanou dušou. Niekto kto verí, že sny sa dokážu zmeniť na skutočnosť. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu