reklama

Hektické rána

Máte školopovinné deti a stihnete si vychutnať rannú kávu? Ja nie, ale mám plán, ako sa k tomu dopracovať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Každé ráno je u nás, mierne povedané chaos. Tesne pred odchodom zisťujem, že pes nemá v miske ani kvapku vody, Andrejovi sa záhadne stratili tenisky (jediné, ktoré si je ochotný obuť), neviem, kde mám kľúče. Manžel sedí už desať minút v aute pred domom a znervózňuje ma vytrubovaním, prípadne mi volá na mobil „Kde ste?“ Na poslednú chvíľu prehltnem, čo som chcela povedať. „Už ideme“, balím desiatu, zaháňam psa, Andreja vystrčím z domu a utekáme. Chaos. Takto to ďalej nejde, musím zmeniť prístup, vstanem skôr, pripravím všetko večer... s podobnými predsavzatiami idem z roboty.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Večer je všetko ako má byť, školská taška pripravená, oblečenie nachystané, topánky na svojom mieste. Manžel je na služobke, moje auto v oprave, musíme ísť trolejbusom. Rátam s tým, a preto vstanem skôr. Mám dosť času, vykladám riad z umývačky, skladám prádlo, pilujem si nechty... Dokelu, to je toľko hodín? Andrej zíva v kúpeľni a pomaly (veľmi pomaly) sa oblieka. „Toto tričko si nedám, chcem to modré.“ Poznám ho, je veľmi tvrdohlavý, bude rýchlejšie, ak dostane čo chce. Ale modré tričko som včera prala a ešte úplne nevyschlo, vyťahujeme fén...skrátka dopadlo to tak isto ako včera. Chaos.

Dobre, tak inak, nový plán. Ráno ich dostanem z domu a ja sa vychystám až potom. Ale to znamená, že môžem vstať až o siedmej, veď mám dosť času. Sme tam kde sme boli. Manžel v aute pred domom a my s Andrejom vyklepávame antuku z tenisiek, ktoré musí mať na telesnú. Potom sa Andrejko pozerá zasnene z okna, až kým ho nepreberiem revom: „Andrej, škola!“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Rozmýšľam, ako to funguje v iných rodinách. Predstavujem si to ako v americkom filme: upravená manželka (namaľovaná, vo vysokých topánkach) máva odchádzajúcej (nie zbesilo utekajúcej) rodinke a vracia sa do super uprataného domu. V pohode si vypije kávičku a prečíta noviny.

Manželova kolegyňa má dve malé deti, narodené rok po sebe. Pracuje ako manažérka v konzultačnej firme, zdá sa, že zvláda všetko, deti, robotu...priamo z pôrodnice riadila niektoré projekty. „Ako to robí?“ pýtam sa manžela. Pozerá zamyslene na mňa: „vieš, ona je taká zorganizovaná." „Zorganizovaná??“ To zvládnem, mám vysokú školu, manažérsku pozíciu, absolvovala som školenie z time manažmentu. Všetko je otázka dobrého systému. Večer všetko pripravím a vstanem skôr. Ráno ma medzi dverami zaskočí starší syn: „Mami, potrebujem peniaze do školy“, šprintujem hore schodmi a zháňam eurá. Mladší syn stratil električenku, prevrátime pol domácnosti, kým ju nájdeme vo vrecku nohavíc, ktoré mal včera. Ako a prečo sa električenka premiestnila z peňaženky do nohavíc neviem. Možno keby som bola dobre zorganizovaná, tak takéto veci predvídam. Zatiaľ iba chaosím.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

PS. Tento príbeh je starý niekoľko rokov, už sa situácia u nás zlepšila. Nenašla som nijaký zázračný recept, iba deti vyrástli a postupne odchádzajú z domu. Aj keď minule nás mladší syn zaskočil. Ráno nevedel nikde nájsť školskú tašku. Nakoniec si spomenul. Zabudol ju v Auparku, v kine.

Andrea Pauliková

Andrea Pauliková

Bloger 
  • Počet článkov:  41
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Občas cítim potrebu vyjadriť sa k tomu, čo sa deje okolo mňa. Zoznam autorových rubrík:  RodinnéNa vzdelaní záležíCesty necestyNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu