reklama

Ezoterika

Ak sa niekto opýta, čo to je ezoterika, odpoveď nie je ľahká ani jednoznačná. Ezoterika je všetko čo sa deje medzi nebom a zemou. Je to už tak rozšírená mystická veda, že sem patria rôzne odvetvia ako: veštenie, mágia, astrálne cestovanie, liečiteľstvo, energie, astrológia a iné. Jednou z hlavných tém mojich záujmov je ezoterika, o ktorej by som vám rada niečo povedala.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)


Slovo ezoterika pochádza z gréčtiny, kde prídavné meno esoterikí, znamená vnútorný, ukrytý. Ezoterické je teda niečo, čo je skryté a tajomné. Ezoterika sa zaoberá hľadaním pravdy. Jej úlohou je nájsť odpoveď na sily a vplyvy, ktoré sa vedou a náboženstvom nedajú vysvetliť. Poznanie vecí a javov, ktoré sú za normálnych okolností ukryté a otázky typu odkiaľ, kam a prečo si kladieme väčšinou až v krízových situáciách. Práve v týchto životných situáciách vstupuje do popredia Ezoterika. Dáva nám možnosť rozšíriť svoj obzor, poznanie a prostredníctvom rôznych metód nám pomáha nájsť odpovede na otázky, ktoré nás trápia. Ezoteriku by som odporučila všetkým ľuďom, ktorí chcú vedieť pravdu o zmysle života a vesmíru, ktorí nechcú žiť v zajatí tohto systému. Väčšina ľudí žije v nevedomosti. Žijú tak, ako to vidia v médiách, myslia si, že život je nespravodlivý. Vôbec im nevadí, že sú ovládaní týmto systémov, že vláda si z nás robí tupých biorobotov. Pracujeme celý deň v práci, ktorá nás ničí, chodíme do škôl, v ktorých z nás vymývajú mozgy. Je ovládané počasie, politika, ľudia. Cieľom ezoteriky je poznanie, pochopenie, že všetko má svoj zmysel, dosiahnutie harmónie a nového zmyslu života. Žiaľ, v tejto dobe, v ktorej už oddávna prevláda chuť kontrolovať druhých ľudí, môžem len konštatovať, že ezoterici sú väčšinou iba podvodníci. Veľa ľudí sa vydáva za veštcov, duchovne vyspelých ľudí, pritom sú to len psychopati, ktorí chcú zarobiť peniaze. Týmto samozrejme nechcem povedať, že "šamanizmus" či "ezoterika" sú zlé, len chcem priblížiť aj druhú stranu tejto mince. Istý šaman v Afrike chcel liečiť jedného chlapca tak, že mu polial hlavu kyselinou z autobatérie. Niektorí šamani spievali a keď v lese začalo horieť, ani si nevšimli, že treba druhým pomôcť. Sú psychiatri, ktorí potvrdia, že nejeden záujemca o ezoteriku sa dostal na psychiatriu.
Všetci sme - či už o tom vieme alebo nie na Ceste. Na ceste k cieľu, ktorý naplní naše bytie. K cieľu vedie nekonečné množstvo ciest a nejeden z nás ich musí vyskúšať mnoho, kým nájde tú svoju - cestu srdca. Ináč to však nejde. Hľadaniu zmyslu života a výberu cesty sa oplatí - aj napriek tomu, že občas na rôznych križovatkách nerozhodne prestupujeme, inokedy zablúdime alebo si vyberieme cestu, ktorá nevedie nikam - venovať dostatok pozornosti. Len na každom z nás je, kadiaľ a kam naša cesta povedie.

Andrea Soukupová

Andrea Soukupová

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  0x

študentkarada čítammám rada hudbu, knihy, filmy a čaj.všetko vo veľkom. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu