reklama

5 najlacnejších áut na svete

Ak potrebujete nové auto ale vaša peňaženka dýcha prázdnotou, nemusíte chodiť ani do bazáru, ani k predajcovi Dacie. Môžete sa pozrieť po svete, ale nesmiete mať absolútne vôbec žiadne nároky. Alebo týchto 5 aút...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

5.) Geely HQ SRC (Čína)
Cena: $ 5,780
Značku Geely možno poznáte v súvislosti s Volvom, ale asi neviete, že predáva dve z piatich najlacnejších áut na svete. Tým prvým je model HQ SRC, ktorý svoj život začal ako Daihatsu Charade v roku 1980 čo veľa vypovedá o jeho úrovni bezpečnosti. Na výber máte medzi dvoma trojvalci (55 a 58 koní) a 1.3 litrovému štvorvalcami (86 koní). Na webe sa Geely chváli spotrebou 6,5 l/100km. Bohužiaľ sa zabudli pochváliť prehistorickou konštrukciou či smiešnym interiérom.

4.) Geely MR (Čína)
Cena: $ 5,500
Nenechajte sa zmiasť označením MR, táto vec nemá nič spoločné s "mini Ferrari" od Toyoty aj keď Geely sa ho snaží propagovať ako športové alternatívu k modelu HQ. Avšak rovnako ako HQ vychádza z Daihatsu Charade čo samozrejme všetky jeho športové ambície dokonale ničí. Za 105 polien si môžete vybrať sedanom a hatchbackom a motory 1.3 a 1.6. Ako bonus dostanete interiér, ktorý sa zabudol v deväťdesiatych rokoch.

3.) Maruti Suzuki 800 (India)
Cena: $ 4,995
Táto haluz začala svoj život ako Suzuki Atlo, opäť v 80 rokoch. Pár ste ich mohli stretnúť aj u nás preto nemusím pripomínať jeho krabicovitý vzhľad interiéru i exteriéru. V Indii sa jedná o naozaj populárny voz vďaka svojej jednoduchosti, malým vonkajším rozmerom a samozrejme nízkej cene. Vo svojej dobe bol dokonca najdostupnejším autom v Indii, a dokonca aj najpredávanejším (2,9 milióna). Motor je v ponuke len jeden a to 759ccm ale prevodovky dve. Štyroch a päťstupňový manuál. To je ale výbava!

2.) Chery QQ (Čína)
Cena: $ 4,781
Ak je vám toto povedomé, možno to bude tým, že vzhľad je okopírovaný z Daewoo Matiz. Dokonca keď sa GM s Cheer súdil, boli ako dôkaz predvedené absolútne identické dvere. Podľa NCAP je QQ ešte viac nebezpečné ako Matiz, ktorý dostal iba dve hviezdičky. Vybrať si môžete medzi motormi 0.8 až 1.1 (51 - 67 koní) a dokonca je k dispozicii aj poloautomatická prevodovka. Samozrejme na úkor úplne odporného exteriéru a interiéru, ktorý by vyzeral hodnotnejšie, keby bol vyrobený z vosku.

1.) Tata Nano (India)
Cena: $ 3056
A na záver niečo trošku preflákaného. Dvojvalcový motor, neotvárateľné veko kufra, jeden stierač, jedno zrkadlo, žiadny posilňovač riadenia a mnoho ďalších kuriozít. Tata Nano má konkurovať mopedom, čo tiež o mnohom vypovedá. Avšak možno ste ani nevedeli, že v luxusnej verzii LX dostanete klimatizáciu, elektricky sťahovateľné okienka či centrál. V súčasnosti sa vyvíja druhá generácia, ktorá sa má predstaviť tento rok avšak je otázkou či bude pokračovať vo filozofii lacného auta. Má sa totiž predávať v Európe, má mať diesel, má spĺňať Euro V a samozrejme ... má mať na každej strane zrkadlo. :)

Andrea Soukupová

Andrea Soukupová

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  0x

študentkarada čítammám rada hudbu, knihy, filmy a čaj.všetko vo veľkom. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu