reklama

Zaujímavé 3D ilúzie

Ako som surfoval vo videách, tak som narazil na jednu zaujímavú 3D ilúziu a potom som ešte natrafil aj na ďalšie zaujímavé veci. No a tak som ich zoradil podľa toho, ako sa mi páčili. Pri niektorých som si musel 5x prehrať video, aby som zistil ako naozaj fungujú. 3D ilúzie sú veľmi výnimočné, lebo fungujú v priestore a keď ich chceme prekuknúť, tak sa musíme zamerať na skutočnú plochu a tvar daného objektu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

Tak a tu je prvá. Je zaujímavá tým, že takto si môžme preniesť hocijakú 2D vec do troj-rozmerného priestoru. Jej problém je len v tom, že funguje iba z jedného pohľadu. Preto u mňa dostala 4. miesto :)

Táto ilúzia mi dlho vŕtala v hlave. Je veľmi dobre prevedená a skvelo vymyslená. Tá ceruzka to dorazila. Aj napriek tomu, že je veľmi dobrá, jej dávam iba 3. miesto lebo tie následujúce ma fascinovali viac.

A máme tu najkreatívnejšiu ilúziu. Nikdy by ma nenapadlo, že sa dá pomocou čiernopriesvitného papiera a podkladového obrázku vytvoriť ilúzia peknej animácie. Síce nepatrí medzi 3D animácie plošne, ale jej výtvory simulujú 3D objekty dokonalo. 2.miesto

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No a posledná podľa mňa najlepšia ilúzia. Pokiaľ ju uvidíte prvý raz, tak padnete na zadok ;-) Funguje podobne ako tá, čo skončila na 3.mieste, no je omnoho originálnejšia. Jedná sa o dráčika, ktorý sa na vás bude pozerať a otáčať za vami hlavu v určitom rozpätí uhlu. Pôsobí to dosť reálne a preto tejto ilúzii udeľujem 1. zlaté miesto.

Andrej Čierny

Andrej Čierny

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent grafiky Zoznam autorových rubrík:  ÚvahyKnihyVédyVýroky a citátySúkromnéZaujímavostiSvet

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu