reklama

turistika inak ako obyčajne

Určite poznáte slová autoturistika alebo cykloturistika. Ale ako nazvať "TO", keď sa vyberiete do prírody, poprechádzate sa, vyjdete pár drevených poschodí a zrazu máte neobmedzený výhľad. Potom už stačí iba dobrá fantázia a ocitnete sa na miestach vzdialených niekoľko (sto)kilometrov ďaleko. Skrátka, ste všade tam, kde chcete byť a nemusíte spraviť ani krok navyše. Kým vás napadne, ako by sa "TO" mohlo volať, tak vám zatiaľ ponúkam malý tip, kde "TO" môžete zažiť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Zájdite si do Malých Karpát a hľadajte rozhľadňu na Veľkej homoli. Je drevenej konštrukcie, štvorcového pôdorysu a dosahuje výšku 20 metrov. Kým vyjdete na vrcholovú plošinu, potočíte sa 5 poschodí po drevenom schodisku. A keď vám k tomu fúkne silnejší vietor, tak pocítite mierne kývanie. Aj preto jej stabilitu dopĺňa niekoľko kotviacich lán.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Za svoju námahu dostanete zaslúženú odmenu. Vrcholová plošina totiž poskytuje neuveriteľný kruhový výhľad. Za dobrého počasia vidieť nielen vzdialené Alpy, ale aj Tribeč, Považský Inovec, Biele Karpaty či Pálavské vrchy. Samozrejme úchvatný je aj pohľad na blízke Malé Karpaty a roviny Podunajskej a Záhorskej nížiny. Tak kde by ste chceli byť ?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

PS: ako sa "TO" teda podľa vás volá ?

Andrej Vida

Andrej Vida

Bloger 
  • Počet článkov:  78
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som schopný povedať čokoľvek ... aj o sebe :-)ale radšej fotím ako rozprávam, neveríte?www.andrejvida.sk Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu