reklama

Prečo pijem čiernu kávu (aha, áno - a prestal som byť neverný)

Či budem žiť život normálny (nech už sú detaily kritérií akékoľvek) alebo budem grázel nie je vecou toho, kde a komu som sa narodil/a. Je to len a len vecou môjho vlastného rozhodnutia. Ja som napr. mohol byť pasákom a k*rvou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

(K*rvou v zmysle charakteru, nie prostitútkou. A pasákom ilegálne, samozrejme. Mal by som peniaze... a to je vlastne asi tak všetko.)

Niektorí tvrdia, že človek sa nemení – iní, že áno. O tom polemizovať nemienim, bolo by to zrejme na dlho. Som však hlboko a pevne presvedčený o tom, že to, ako sa človek správa, čo ako robí, aké renomé má atď., atď. – že to všetko je len a len otázkou jeho vlastného rozumu čiže inteligencie, (seba)uvedomenia a z toho vyplývajúceho rozhodnutia.

Býval som úplne iným človekom, než som teraz

V istých momentoch môjho života som sa na podklade istých okolností uvedomil a urobil som zo seba niekoho iného. (No, „urobil“… To zasa asi nie. Skôr sa domnievam, že som zrejme viac-menej iba nechal vyplávať na povrch moje skutočné „ja“.) Spomínam si na tri takéto okolnosti, mohlo ich však byť aj viac.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na tú prvú si spomínam len matne, tá sa udiala dávnejšie. To som sa niekedy okolo 27-meho roku môjho života

rozhodol, že už nechcem kradnúť, špekulovať a odrbávať.

Robil som to dovtedy pod vplyvom ľudí okolo mňa, ktorým to prišlo ako niečo normálne a samozrejmé. Ktorí sa na tom bavili a pre ktorých to bolo životným štýlom. (A to nie je žiadna výhovorka, len vysvetlenie.)

Pokračovanie môjho textu nájdeš v novom okne na mojom vlastnom webe.

Andy Morávek

Andy Morávek

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  20x

Už v roku 1888 vyjadril veľký L. N. Tolstoj jedno z mojich elementárnych životných mott: "Chceš byť šťastný? Buď!" Viac blogov na mojom vlastnom webe AndyMoravek.sk. Zoznam autorových rubrík:  Svet Andyho MorávkaPartnerstvo, vzťahy a sex

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu