reklama

Lienka ako Valentínka

Tento rok som prežila toho najkrajšieho Valentína...Prečo? Lebo som netradičným spôsobom obdarovala a aj bola obdarovaná...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu

Pripadol mi pracovny víkend, práve i deň Valentína. Deň pred týmto sviatkom som premýšľala ako zmierniť napätie a nedorozumenie medzi svojimi kolegami. Napadla ma jedna skvelá myšlienka, čo tak ich obdariť niečim čo poteší a spríjemny im deň v práci. Opadne z nich akási nechuť, rozhorčenie a hnev. Všetko som mala do bodky premyslené a bola som presvedčená o tom, že to zaúčinkuje.

Ráno ako obvykle do práce, som čakala autobus. Nastúpila som, no ako som zbadala šoféra autobusu a on mňa vo dverách, tak sa na mňa pousmial.Ako som čakala na lístok, tak som mu povedala,, to je valentínka, pre Vás", dala som mu do ruky čokoladovu lienku a sadla som si do posledného radu v autobuse. Otočil sa ku mne znovu s úsmevom na tvári. Keď sme prišli k poslednej zastávke, ľudia nastúpili. On zatvoril autobus, otočil sa za seba a začal kývať nejakým lístkom, hľadiac na mňa. Nepochopila som to,, gesto", tak som sedela ďalej na svojom mieste. Po pár sekundách som zbadala ako vstáva zo svojej sedačky a rýchlym poklusom smeruje ku mne. Keď sa pozastavil, povedal, že som si zabudla lístok a dal mi ho do ruky. Keď som otvorila svoju dlaň tak som našla lístok a s prekvapením v tom zabalené žuvačky. Pozrela som sa zo zvedavosti, len tak na lístok a bol tam úplne iný smer, ktorým som išla. Prečo som ho vlastne obdarovala? Tento šofér je vzorom pre všetkých ľudí. Slová ako ,, nech sa páči vstúpte", alebo pri odchode ,, prajem pekný večer. Sú pre neho samozrejmosťou. Aj napriek tomu, že sú to pre neho cudzí ľudia, dokáže im spríjemniť deň nie len milým úsmevom, ale aj pekným slovom. Pravdupovediac nestrela som sa s takym šoférom na úrovni. Zaslužil by si doslova vyznamenie a pochvalu za to, že dokáže spríjemniť ľudom cestu autobusom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Som presvedčená o tom, keby každý šofer sa správal k cestujúcim, tak ako On, ľudia by už od rána boli naladený dobrou náladou a s príjemnym pocitom z cesty.

Tu taktiež môžme pozorovať to, či povolanie, ktoré vykonávame je naozaj nášmu srdcu blízke, alebo je to len nejaký otravný deň v práci, ktorý musím pretrpieť, aby som niečo zarobil. Ľudia to dokážu vycítiť zo správania a reakcie, ktorá dokáže odhaliť úroveň človeka.

Rozdávanie Valentínky v podobe lienky pokračoval ďalej. Povyťahovala som v práci pár lienok a išla som do akcie. Na šatni, kde bolo pár mojich kolegov, tak som ich obdarovala lienkou, no oni s vďakou sa potešili. Moja cesta tu neskončila, lebo ešte som neobadrovala všetkých. Keď som začala vyťahovať lienky a podávala som kolegovcom, tak oni s prekvapením a s úžasom boli nechápajúco ohúrený. Jedna kolegyňa sa ma zvedavo opýtala, prečo som rozdala všetkým valentínky. Čo ma to napadlo?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tento sviatok nie je len určený pre zaľúbených, ale aj pre ľudí, ktorích máme radi. Aj takýmto spôsobom im môžme preukázať vďačnosť za to, že sú pre nás aj dobrými priateľmi. Máme ich radi, zaleži nám na nich a vážime si ich, pretože dokážu nás možno usmerniť, poradiť, pomôcť a vidieť veci možno z iného uhla.

Je to ten najkrajší pocit, keď môžte niekoho obdarovať a zistíte, že vlastne Vy ste boli oveľa viac obdarovaný a to ich milým a láskavým slovom v podobe vďačnosti a úsmevu.

Touto cestou by som sa chcela poďakovať aj všetkym svojím spolupracovníkom, ktorí zaviali do môjho života nerozlučné puto priateľstva, ktoré sa nedá ničím a nikým rozdeliť. Pretože, je tak silné,dlhotrvajúce a dokáže vás zmeniť a pretvoriť natoľko, že dokážete sa rozdať a obetovať pre nich. Ďakujem za to, že ste súčastou môjho života a že denno denne môžme upevňovať a prehlbovať naše priateľstva.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

ZAĽUBENÍM A ĽUDOM, KTORÍCH MÁME RADI

Veľakrát práve sviatok Valentína nás upozorní na našu lásku. Uvedomíme si aké máme šťastie že nie sme sami, ale máme pri sebe človeka, ktorý nás miluje a urobil by čokolvek pre nas.

Tento sviatok je určený pre všetky vekove kategorie, nie je ničím obmedzený.

Je smutné keď si či už na našho manžela(ku), priateľa(ku), matku, otca, deti, známich a priateľov spomenieme, len v tento deň. Pre nás by mal byť sviatok Valentína každodenným v našom živote. Každý dňom môžme vytvoriť prijemnu atmosféru v našom živote na to, aby sme niekoho niečim potešili a tým prejavili mu svoju lásku. Nemusia to byť materialne darčeky, pretože tie su pominuteľné. Skúsme darovať svoje srdce, či ž v podobe milých a láskavých slov, alebo objatim ho svojou láskou a vyjadrením vďačnosti za to, že je súčasťou nášho života.

Antónia Sedmáková

Antónia Sedmáková

Bloger 
  • Počet článkov:  55
  •  | 
  • Páči sa:  0x

S veľkou láskou objímem všetko, čokoľvek ma môžepripodobniť Kristovi v živote i v spôsobe života. Túžim len po jedinom :mať podiel na milosti, aby som napredovala ako Kristus, to je všetko moje šťastie, ktoré si prajem v tomto živote, javí sa mi to byť pre mňa lepšie ako akýkoľvek iný osoh. Budem snažiť o to, aby som v tomto krátkom čase na zemi až do konca tak dokonale slúžila Bohu, ako mi to len bude možné- aj keby som mala žiť čo i len jednu hodinu, alebo jeden okamih. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáPozri na moje poníženieVianočný list pre TebaVykúpenieMoja práca ma cenuBože, pomôž mojej dcérkeNemám rukyReakcia na všetky diskusieAnjelik s krídlamiSrdce dobrovoľníkaAko milovať muža, ženu a detiRodič, ako najlepší priateľ...Musela som si vypiťPráve, to potrebujemSpadol somNedokázala som jej prinavrát..Príčinou nevery, je nedostatokKtorá viera, je ta pravá?Smrť človekaMoje orgány mi ostali, lebo soLienka ako ValentínkaUniesli nam dieťaBez rodiny sa človek chveje ziSplnil som sľub pre...Môjmu OteckoviŽivot bez domovaMamička mojaKde je život, tam je nádejOslavujte život50 vecí, ktoré som sa naučilaNajkrajší deň v mojom životeNežná láska a opatera sú...NádejAnjeličkovia držte sa!Smejte sa!Láska liečiJe to tvoj životDieťatko mojeMilujem ťa!Zázračná láskaNebíčkoRaňajšia prechádzkaMám sa rozviesť?Smrť žije v násZa peniaze i dušu predáĎakujem, že somDni spásySom alkoholikViditeľné obrátenieMoja manželka sa neobrátilaBoh ťa milujePomôž nám, PaneAnjelský dotyk nebaPane,chválim Ťa,že si ma utvorOna je totiž iného vierovyznanSlobodní v láske

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu