reklama

Nemám ruky a predsa dokážem vzlietnuť a vznášať sa vo výšinách

Dievčatko, ktoré lieta v oblakoch...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Aj napriek tomu, že tento anjelik je postihnutý od malička, nie len nižším vzrastom, ale má aj ďalší handicap, tak sa dokáže dotýkať samotného neba. Má ho priamo na dosah, len sa o to musí oveľa viac namáhať ako my. Jej veľkým handicapom sú ruky, ktoré jej od detstva chýbali, pretože sa takto aj narodila. Bolo toto dieťatko nechcené, tak preto sa aj narodilo a vyrastalo bez svojích rodičov.

Okolo seba má úžastných ľudí, ktorí jej doslova nahrádzajú jej skutočnú rodinu a to otcov, matky a súrodencov. Všetci títo priatelia sa snažia len o jedno, poskytnúť tomuto dievčatku čo najviac lásky, ktorá jej bola neprávom odobratá a vyňatá zo srdca od jej vlastných rodičov.Nie len toto skvelé dievčatko ďalej študuje, ale popri tom hráva aj v divadle rôzne roly. To je jej najväčším koníčkom, ktorému sa venuje naplno.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo jej nikdy nechýba, je očarujúci úsmev, ktorý rozžiari celú jej tváričku, pohltí ňou každého človeka a tým si ho aj získa.

Dievčatko, ktoré je hlboko veriace a miluje kresťanskú hudbu ,,gospel" , tak si nikdy nenechalo újsť žiaden kresťanský festival, ktorý propagoval túto muziku. Avšak raz vzniko nemalý problém, ktorý bolo potrebné riešiť okamžite. Problem spočíval v tom, že nemalo asistenta na festival. Tým, že tento anjelik, nemá ruky, tak kamkoľvek sa pohne potrebuje asistenta, ktorý jej podá pomocnú ruku (či už pri učesaní, oblečení, nakŕmení, hygiene, aj pri otvorení dverí, kúpením jej listka...atď. Je odkázaná väčšinou na ľudí navôkol. Možno sa pýtate ako v škole píše, no predsa prstami na nohách. Nohy sú jej ruky, ktoré jej napomáhajú zvládnuť rôzne veci potrebné pre život.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vrátim sa k festivalu na ktorý chcela ísť. Ľudí, ktorích poznala, tak práve v ten deň mali nejakí iní neodkladný program na ktorom sa museli zúčastniť a preto žiaľ nemohli s ňou ísť. Jej výraz tváre napokon zosmutnel, pretože jej radosť bola obrovská zúčastniť sa tohto festivalu.

Musela som aj ja žiaľ jej pozvanie odmietnuť, pretože dozvedela som sa o tom dosť neskoro večer a na druhý deň som musela ísť do práce a nestihla by som to. Priznám sa, veľmi ma to mrzelo, pretože aj ona patrí do okruhu mojich priateľov. Tak som sa snažila to nejako inač zariadiť, rozmýšľala som nad ľudmi, ktorích poznám a možno by boli ochotní jej pomôcť. Snažila som sa urobiť aj nemožné, aby som prispela k jej šťastiu, pretože mi na ňej veľmi záleži.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Po pár hodinách som dostala od nej prekvapujucú SMS, v ktorej bola obsiahnutá správa v zmysle:už som si našla asistenta.

Neviete ako aj mne srdce poskočilo a veľmi ma to potešilo, že Pan to napokon zariadil.

Ak mu dôverujeme, on nám pošle ľudí do cesty, aby nám pomohli.

// Koľko ľudí má ruky a neváži si to, že je telesne zdatný. Veľakrát ľudia zneužívajú svoje ruky na nekalé ciele ako je napr:( týranie, znásilňovanie, vraždenie a atď) a tým prispievajú k veľkému nešťastiu ľudí.

Ak by sme aspoň na chvíľu prišli o ruky, možno až vtedy by sme si uvedomili veľkú hodnotu naších rúk a inač by sme vnímali okolie a cenu ľudského života.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ruky sú pre nás veľkým darom, ktorý nie je určený na ich zneužívanie, ale práve naopak, to, že ich máme, tak to nám v živote dáva priestor na to, aby sme ich plne využili v podobe možno: vykonia podctivej práci, podania pomocnej ruky, pohladenia, objatia...atď //.

Dar, ktorým sú aj naše ruky, sú darom, ktorým môžme milovať iných ľudí...

Drahí rodičia nikdy neodlúčte svoje deti od svojho srdca, pretože práve oni dávaju vášmu životu zmysel a podstatu, obohacujú a napĺňajú vaše životy do krajnosti, ktorá pramení jedine z lásky prekypujúce vo vašom srdci.

Milujte a budete milovaní !

Antónia Sedmáková

Antónia Sedmáková

Bloger 
  • Počet článkov:  55
  •  | 
  • Páči sa:  0x

S veľkou láskou objímem všetko, čokoľvek ma môžepripodobniť Kristovi v živote i v spôsobe života. Túžim len po jedinom :mať podiel na milosti, aby som napredovala ako Kristus, to je všetko moje šťastie, ktoré si prajem v tomto živote, javí sa mi to byť pre mňa lepšie ako akýkoľvek iný osoh. Budem snažiť o to, aby som v tomto krátkom čase na zemi až do konca tak dokonale slúžila Bohu, ako mi to len bude možné- aj keby som mala žiť čo i len jednu hodinu, alebo jeden okamih. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáPozri na moje poníženieVianočný list pre TebaVykúpenieMoja práca ma cenuBože, pomôž mojej dcérkeNemám rukyReakcia na všetky diskusieAnjelik s krídlamiSrdce dobrovoľníkaAko milovať muža, ženu a detiRodič, ako najlepší priateľ...Musela som si vypiťPráve, to potrebujemSpadol somNedokázala som jej prinavrát..Príčinou nevery, je nedostatokKtorá viera, je ta pravá?Smrť človekaMoje orgány mi ostali, lebo soLienka ako ValentínkaUniesli nam dieťaBez rodiny sa človek chveje ziSplnil som sľub pre...Môjmu OteckoviŽivot bez domovaMamička mojaKde je život, tam je nádejOslavujte život50 vecí, ktoré som sa naučilaNajkrajší deň v mojom životeNežná láska a opatera sú...NádejAnjeličkovia držte sa!Smejte sa!Láska liečiJe to tvoj životDieťatko mojeMilujem ťa!Zázračná láskaNebíčkoRaňajšia prechádzkaMám sa rozviesť?Smrť žije v násZa peniaze i dušu predáĎakujem, že somDni spásySom alkoholikViditeľné obrátenieMoja manželka sa neobrátilaBoh ťa milujePomôž nám, PaneAnjelský dotyk nebaPane,chválim Ťa,že si ma utvorOna je totiž iného vierovyznanSlobodní v láske

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu