reklama

Spomienky na Afriku

Keď sa povie Egypt, každého hneď napadnú nepokoje, teroristi, zabíjanie turistov a pod.. Ja si pod tým slovom vybavím niečo iné. A to vďaka tomu, že som bola v správnom čase na správnom mieste- pred dvoma rokmi v Egypte. Chcela by som sa s Vami o svoje zážitky podeliť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Šlo o letovisko Hurghada pri Suezskom prieplave. Veľmi dobre si spomínam na obrovské júlové horúčavy, vyše 40°C vďaka ktorým som sa aj 7 krát v noci zobúdzala, že sa potrebujem napiť, na litre vody, ktoré som denne vypila, aj ten strach že dostanem hepatitídu spôsobenú zníženou hygienou krajiny. Spomínam si na priateľských predavačov, ktorí Vás pri každom obchode ťahajú za rukáv dnu, aby ste si preboha niečo kúpili; na brušné tanečnice v reštauráciách, dvorných Egypťanov, ktorým neprekáža mnohoženstvo; na tropické podnebie, inú stravu,mentalitu a kultúru...Popri tom všetkom má Egypt okrem toho, že patrí medzi krajiny tretieho sveta, zaujímavé pamiatky: Cairo s pyramídami, Egyptské múzeum s múmiami a sarkofágmi, Luxor, chrám v Karnaku či Memnonove kolosy, čo boli pre mňa- Európana zážitkom. Absolvovala som aj výlet na loď so šnorchlovaním a výlet na jeepe večernou Saharou, keď sme sa chvíľu brodili pešo pieskom ako v kopcoch snehu. Rázovitá bola i beduínska dedina s národným chlebom upečeným na ťavom truse. Človek to všetko potrebuje vidieť na vlastné oči, aby uveril...Keď som prišla domov, s radosťou som sa poriadne najedla bryndzových halušiek a keď som sa prešla po hlavnej ulici plnej obchodov, zrazu sa mi zdali naše mĺkve a nehybné predavačky a tichí taxikári veľmi sympatickí a ceny na tovaroch tak milo stabilné.Doma som o tom všetkom jednoducho prehlásila: "Viete, Egypt, to je exotika!"

Antónia Tokárová

Antónia Tokárová

Bloger 
  • Počet článkov:  81
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Myslím si, teda som...na blogu. Zoznam autorových rubrík:  Môj denníčekSpoločnosť a aktuálneÚvahySpoza dveríPríhody na zamyslenieSvet filmuJazykové okienkoFikciaNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu