reklama

Diabol nosí Pradu či morálne víťazstvo jednej ľudskej duše

Ide o pomerne nový film, natočený spoločnosťou Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC, rok výroby 2006. V hlavných úlohách: Meryl Streep (Miranda) , Anne Hathaway (Andy)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Dej sa odohráva v prostredí tvorby newyorskéhomódneho časopisu, ktorému šéfuje MirandaPriestly. Táto žena, ktorá má množstvo vrtôcha špecifík, sa rozhodne zamestnať novú osobnúasistentku Andy Sachs, v podaní mladučkej a sympatickej AnneHathaway. Tá má tú česť spoznať dokonalevšetky osobné špecifiká svojej novej šéfky,ako sa hovorí, se vším všudy. Práca pre ňunie je vôbec ľahká, aj keď jej kolega v novej firmeneustále pripomína, že pre jej stoličku by miliónymladých žien zabíjali.

Diabol skutočne nosí pradu, presvedčí sa Andy navlastnej koži.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A navyše, keď sa Andy dozvie a sama zistí, že svet módnehobiznisu je plný intríg a zákerných bojovo dobré pozície, pričom neberie ohľady na svedomitúsnahu jednotlivcov, ktroí sa na ne chcú dostať-napríklad jej kolega Stanley Tucci, urobí niečo veľmiľudské-

v Paríži, kde ju na módnu prehliadku zavolá jejšéfka Miranda na služobnú cestu, ktorú jejokolie veľmi závidí, si Andy uvedomí, žezapredala svoju dušu najnovším hitom šiat a kabeliek avymenila ich za svojich blízkych- priateľa a rodinu: V tomkritickom momente, keď si to uvedomí- hodí vyzváňajúcimobilný telefón s novými príkazmi odMirandy do fontány na Place de La Concorde.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Týmto gestom sa vráti k svojmu obyčajnému avernému priateľovi ako aj k svojej rodine, na ktorúpri svojej práci pre Mirandin časopis nemala vôbec čas.


Kiežbyaj v dnešnom skutočno svete bolo viac takých ľudí,ako mladá Andy, s dušou človeka...

Veďna čo je dobrý karieristický bezohľadnýpostup, keď človek ide cez „mŕtvoly“ a vytlačí tohodruhého, ktorý drie za svojím vysnenýmpracovným miestom celé roky zbytočne, keď jeho snyzmaria intrigy mocných...

Ajtaký je život. Ale my sme jeho súčasťou a je iba nanás, ako sa k tomuto kapitalizmu duší postavíme.


Snáďtento film mal byť malou predlohou, ako sa v takýchtomomentoch života zachovať- tak, ako to urobila Andy. S dušoučloveka- a ľudsky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Apropo, koľko by sa v skutočnosti takých ľudí našlo?


Antónia Tokárová

Antónia Tokárová

Bloger 
  • Počet článkov:  81
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Myslím si, teda som...na blogu. Zoznam autorových rubrík:  Môj denníčekSpoločnosť a aktuálneÚvahySpoza dveríPríhody na zamyslenieSvet filmuJazykové okienkoFikciaNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu