reklama

Náznaky - reč dospelých

Prihlásila som sa na jazykový kurz- angličtinu. Keďže sa týmto jazykom živím, nechcem zakrpatieť. Škola, o ktorej chcem hovoriť, je súkromná jazyková škola Duna, kde pracuje jedna podľa výzoru hádam ešte slečna, ktorej meno neviem.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

To ona zatrieďuje ľudí do kurzov, dáva im vypracovávať vstupné testy a vyberá platby- je jednoducho organizačná pracovníčka. Už od začiatku som s ňou mala problém komunikačného typu. Borím sa s ním vždy, keď sa s ňou rozprávam, posledne, keď som si chcela kúpiť učebnicu a pracovný zošit z angličtiny.Predala mi iba učebnicu so slovami, že pracovný zošit nemajú. Mám si poňho prísť v pondelok. Keďže v pondelok som bola na služobnej ceste (čo som vtedy, keď som prvý krát žiadala o učebnicu, ešte nevedela), prišla som v stredu.“Á, to ste vy,“ privítala ma so slovami. „Musím Vám povedať, že v pondelok som tu nebola, ale dala som požiadavku svojej kolegyni, myslela som si, že to vybaví, ale nestalo sa. Môžete si poňho prísť zajtra,“ dodala vážne, na čo som zareagovala v prvej chvíli, že súhlasím.Keď som však vyšla z kancelárie,pochopila som, že mi brožúru nechce predať, tak som okamžite zbehla do najbližšieho kníhkupectva a kúpila som si ju. Ešte som stihla ísť aj včas v ten istý deň na začiatok kurzu. Aké však bolo moje prekvapenie, keď po 15 minútach rozbehnutého kurzu vošla do učebne práve ona a priniesla mi ju. Zrejme si to rozmyslela, ale už bolo neskoro. Keby mi bola hneď na začiatku rovno povedala napríklad, že zásoby tejto knihy jej došli a vzhľadom na to, že kurzy už istý čas bežia, ani ju neobjednajú, vyhla by sa nedorozumeniu. Alebo mi mohla jednoducho oznámiť, že keďže som v daný deň nedošla, v pondelok už predala všetky učebnice, ktoré prišli. Jednoducho nejaké priame stanovisko. Takto som zbytočne prišla na hodinu napoly nepripravená, lebo som sľúbila, že cvičebnicu kúpim od nej. Takže som na hodine bola ako blbec a nakoniec aj ona.Takého maniere má dnes väčšina dospelých. Hovorí sa tomu „taktné odbitie“. Ja som však za priamu a jasnú komunikáciu, lebo verím, že aj nepríjemné veci sa dajú povedať slušne, bez toho, aby som toho druhého urazila. Všimla som si, že (aspoň v mojom okolí) vzťahy nefungujú kôli zlej komunikácii, a to nielen pracovné, ale aj súkromné- on a ona. Možno budete oponovať, že dospelí ľudia nie sú deti, ale ja si nemyslím, že vodenie za nos je taktnosť, a že úprimné vyjadrovanie bez hrubých slov a urážlivej kritiky je doménou detí. A ak áno, tak potom chcem byť večné dieťa.

Antónia Tokárová

Antónia Tokárová

Bloger 
  • Počet článkov:  81
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Myslím si, teda som...na blogu. Zoznam autorových rubrík:  Môj denníčekSpoločnosť a aktuálneÚvahySpoza dveríPríhody na zamyslenieSvet filmuJazykové okienkoFikciaNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu