reklama

Charles Manson, nepochopený umelec alebo krutý zabiják?

V roku 1969 spoločne s členmi svojej Rodiny zavraždil 7 ľudí, vrátane herečky Sharon Tateovej, manželky slávneho režiséra poľského pôvodu Romana Polanského.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)
Rodina Mansonovcov
Rodina Mansonovcov 

V 13 rokoch spáchal Manson svoj prvý zločin - ozbrojené lúpežné prepadnutie. O 5 rokov neskôr sa dopustil homosexuálneho násilia a bol políciou registrovaný ako nebezpečný element s násilnickými sklonmi. V roku 1960 bol odsúdený na 10 rokov za podvody a krádeže. Vo väznici sa naučil hrať na gitaru. Po 7 rokoch bol predčasne prepustený na slobodu a hneď zamieril do centra kalifornského hnutia hippies. V atmosfére beatovej hudby, voľnej lásky a drog založil náboženskú komunitu a dal jej meno Rodina. Sám sa pasoval do role Ježiša.

Vytvoril čudný "zoznam prasiat" ,v ktorom šlo o ľudí, ktorých z rôzných príčin odsúdil k smrti. Bola medzi nimi aj herečka Sharon Tateová vo vysokom stupni tehotenstva.

VRAŽDY

Prvú vraždu spáchali členovia Mansonovej Rodiny 25. júla 1969. Pri kradnutí v byte hudobníka Geryho Hinmana mu Manson svojou mačetou usekol ucho a po niekoľkých hodinách potom dal príkaz k jeho usmrteniu. Zomrel následkom vykrvácania po niekoľkých bodných ranách. Vrahovia čakali v jeho byte až do jeho skonania.


V noci na 8. septembra 1969 vnikla Rodina do vily manželov Romana Polanského a Sharon Tateovej. Tu pristihla okrem herečky aj jej priateľa Jay Sebringa, dedičku kávového magnáta Abigail Folgerovú a jej milenca Wojciecha Frykowského. Režisér Roman Polanski mal štastie - bol v tej dobe v Anglicku. Než vrahovia z vily odišli, popísali krvou zavraždených steny domu nápismy Smrť prasatám a vojna. Sharon Tateovú ubodali 16 ranami nožom. Tex Watson - bývalá futbalová hviezda do Frykowského vystrielal celý zásobník revolvera. Ubodaná mnohými ranami nožom bola aj Abigail Folgerová. Susan Atkinsová potom sama ubodala na záhrade vily Jay Sebringa, ktorý sa pokúsil z vily utiecť. Obetí však mohlo byť omnoho viac. Mnoho pozvaných hostí sa na párty vo vile na poslednú chvíľu ospravedlnilo...


O dva dni neskôr Manson prikázal Texovi Watsonovi, Patricii Krenwinkelovej a Leslie van Houtenovej, aby vykonali rozsudok smrti nad majiteľom samoobsluhy Lenom la Biankom a jeho ženou Rosemary. Príkaz bol v momente splnený za použitia 53 bodných rán. Na stenách miesta činu polícia našla opäť krvou napísané nápisy Smrť prasatám, Povstať a Helter Skelter (Piate cez deviate). Heslo Helter Skelter pre vražedné akcie Manson údajne zvolil podľa názvu piesne skupiny Beatles vydanej krátko pred vraždou.


Všetci účastníci vrážd boli 1. decembra 1969 zadržaný a neskôr odsúdení k trestu smrti. V dobe, keď prebiehalo odvolacie konanie bol výkon trestu smrti v roku 1972 Najvyšším súdom USA a potom aj Najvyšším súdom štátu Kalifornia zastavený. Z tohoto dôvodu bol trest smrti všetkým vrahom Mansonovej Rodiny zmenený na doživotné väzenie.    

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vraj sa v dome Mansonovcov nachádzali démoni, ktorí im všetko prikázali, vraj boli len psychopati...vraj... Existuje veľmi veľa pribehov spojených s touto rodinkou, ja som sa Vám pokúsil priblížiť tu najdôležitejšiu líniu údalostí.

Zdroj: www.strach.wgz.cz


 

Anton Németh

Anton Németh

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Pracovitý človek so svojím názorom na svet, ktorý nezmení kvôli spoločnosti. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu