reklama

Kto všetko pomáha zbohatnúť súkromnej firme na úkor občanov?

Kauza spoplatnených parkovísk pred nemocnicami v Bratislave sa už prehnala médiami. Vznikli petície a protestovalo sa aj na mieste. Mnohí si povedia, že veď aj iné mestá majú spoplatnené parkovné pred nemocnicou a nechápu tento cirkus okolo. Tak mi dovoľte uviesť pár faktov, ktoré mňa presvedčili, že ide v prvom rade o dobrý biznis pre súkromnú firmu ( nie pre nemocnicu ) za výdatnej pomoci ministerstva, súčasného vedenia nemocnice a bohužiaľ aj úradu primátora.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Zmluvu na prenájom parkovísk súkromnej spoločnosti Zipp-s síce podpísalo bývalé vedenie univerzitnej nemocnice, aletoto súčasné na čele s ministerkou sa vôbec nejde pretrhnúť, aby našlo spôsob ako ju vypovedať. Odpoveď prečo je tomu tak, treba hľadať v obchodnom registri a na foaf-e. Pozemky pod týmto už plateným parkoviskom patria pri petržalskej nemocnici preukázateľne mestu. Doteraz ich užívala nemocnica. Mala by som povedať, že ich mala v nájme, ale zmluva neexistuje. Teda aspoň mesto žiadnu nemá a nikdy nemalo. Aj tu je otázne, či takýto zmluvne neupravený pozemok mohla ďalej prenajať. Každopádne tak urobila a podpísala zmluvu na 10 rokov. Univerzitná nemocnica zinkasuje za to 7950 eur mesačne. Triezvym odhadom sa dá vypočítať, že na oboch parkoviskách ( zmluva je uzatvorená aj na parkovisko pred Ružinovskou nemocnicou ) firma Zipp-s vyberie 120 000 eur mesačne. Pekný biznis model. O tom, aký výnosný obchod spoločnosť Zipp-s urobila, hovorí aj fakt, že konečným prevádzkovateľom parkovísk je spoločnosť Vinci Park. Ďalšia spoločnosť v reťazci a ešte stále sa to oplatí.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jediný, kto ešte mohol danú situáciu zvrátiť, bolo mesto a čiastočne aj Mestská časť Petržalka. Štátny stavebný dozor zistil, že firma vykopala elektrickú prípojku bez ohlášky a teda nesplnila si zákonom stanovenú povinnosť. Zároveň požiadala o schválenie osadenia parkovacích rámp magistrát primátora. A nielen rámp, ale aj osadenie stĺpikov a vyznačenie žltých čiar tak, aby sa nedalo parkovať už nikde inde, len na ich spoplatnenom parkovisku.A čo urobil magistrát ? Bez mihnutia oka to schválil. Na svojich pozemkoch. Bez toho aby sa zamyslel, že neexistuje platná nájomná zmluva s nemocnicou. Bez toho, aby aspoň žiadal pri komerčnom využívaní komerčný nájom pre seba.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na minulom mestskom zastupiteľstve prišla skupina ľudí protestovať a žiadať primátora, aby konal. Myslím si, že takto si jeho konanie nikto z nichnepredstavoval. Navyše mesto si plní ďalšiu svoju povinnosť naozaj vzorne a prostredníctvom mestskej polície veselo zakladá papuče všetkým, ktorí sa rozhodnú neprispieť súkromnej firme k jej tučnému zisku.

A aj preto sa chystám na najbližšom mestskom zastupiteľstve položiť primátorovi otázku, prečo koná v prospech súkromnej firmy a na úkor obyvateľov tohto mesta.

Katarína Augustinič

Katarína Augustinič

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som poslankyňou Hlavného mesta SR - Bratislavy za Nové Mesto. Predsedníčka poslaneckého klubu Bratislava Inak. Som človek s otvorenou hlavou a veľkým entuziazmom. V živote je pre mňa dôležitá empatia, intuícia a zdravý rozum. Myslím si, že v slovenskej politike je priveľa mužského ega a chýba viac ženského princípu :) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu