reklama

Nie je život ako život

Každý stojí za to, aby sme zaň bojovali.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Blíži sa termín kampane organizácií združených vo Fóre života, ktorou chcú šíriť úctu ku každému počatému, ešte nenarodenému dieťaťu. O niekoľko dní, teda 25.marca, stretneme na uliciach tisícky ľudí demonštrujúcich podporu tohto ušľachtilého zámeru nosením bielej mašličky na svojom odeve.

Obrovská sila solidarity s počatými, ešte nenarodenými deťmi. Do čoho sa však táto energia pretaví? Kampaň skončí, záujem médií, ak vôbec nejaký bude, zhasne a život pobeží ďalej.

Nie však každému. Dnes po svätej omši som si z kostola zobral brožúru Fóra života vydanú k 25.marcu – Dňu počatého dieťaťa. Po prečítaní obsahu som opäť, tak ako minulý týždeň v príbehu o autobusových zamilovaných, zastavil svoju myseľ a zahĺbil som sa do problematiky, ktorá by nás mala zalarmovať, no akosi sa jej nechceme poddať. Tvárime sa, akoby sa nás to nedotýkalo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jedno číslo: 29 - „ Každý deň na Slovensku vyhasne pri umelom potrate život 29 detí.“

Verím, že je to chybné číslo. Ak by to mala byť pravda, pýtam sa: “Kde to žijeme ?“

Citujem z brožúry: Všetky vývinové štádiá živočíšneho druhu orol skalný (Aquila chrisaetos) sú podľa zákona chránené ako živý jedinec. To znamená, že nevyliahnutý orol skalný je od prvého dňa jedincom, ktorého spoločenská hodnota je 4610 EUR. Za jeho zničenie alebo odcudzenie hrozí páchateľovi vysoká pokuta a trestné stíhanie.

Oproti tomu počaté dieťa do konca dvanásteho týždňa tehotenstva nie je nijako chránené, ak sa matka rozhodne ísť na potrat. V tomto období je potrat možný z akéhokoľvek dôvodu, pokiaľ tomu nebránia zdravotné komplikácie. Potiaľto citát.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prajem orlom ešte väčšiu ochranu, starostlivosť a pozornosť. Sú to nádherné stvorenia a vždy som ich s bázňou rešpektoval a obdivoval. Je ich málo, a aj keby ich bolo veľa, treba ich chrániť. V každom štádiu ich života.

A čo my ? Zložíme mašličku a zabudneme na rok, že sme ju a kvôli čomu sme ju nosili ?

Verím, že tento môj článok pomôže zmobilizovať aspoň niekoľko myslí. Na podporu detí s dôverou schúlených v telách svojich matiek a tešiacich sa na príchod na tento svet.

A možno aj ministrovi financií vnukne myšlienku na ďalší príjem do štátneho rozpočtu. Veď 29 zabitých nenarodených detí denne je do roka 10 585 detí v cene orla po 4 610 EUR tvorí ročný príjem do štátneho rozpočtu 48 796 850 EUR.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Ale to už zachádzam priďaleko. Ospravedlňujem sa Vám.

Jozef Augustín

Jozef Augustín

Bloger 
  • Počet článkov:  32
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som podnikateľ. Zamestnávam cca. 40 zamestnancov. Zaujímam sa o šport, kultúru a cestovanie. Rád sa angažujem za záchranu športových klubov, najmä futbalových. Som nestranník, no bol som politicky angažovaný ako kandidát na komunálneho politika. Chcem sa presadiť ako politik, ktorý dokáže viac ako od neho očakávajú.Som Petržalčan už 32 rokov. Nie je mi ľahostajné, čo sa okolo mňa deje, preto sa angažujem . Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu