reklama

A.Srholec - Slová z duše legendy starostlivosti o odkázaných

Dovoľte  mi informovať Vás o našom stretnutí s donom Antóniom Srholcom, mnohým Vám známym ako človek, ktorý obetuje pre dobro človeka, pre pravdu a spravodlivosť všetko, čo v ňom je, všetko čo má. Stretli sme sa spoločne s Petrom Čiernikom, kandidátom na primátora, na oslavách osemdesiatych narodenín spisovateľa Rudolfa Dobiáša, ktorému aj touto cestou chcem ešte raz zaželať veľa zdravia a elánu do ďalšej tvorby. Don Antonio nám pri rozhovore nalial do sŕdc veľa teplých a povzbudivých slov, čo nás utvrdilo v našom úsilí pokračovať  v dobýjaní nášho cieľa kandidovať na komunálne funkcie . Don Antonio zostal s nami prostredníctvom Petra Čiernika i naďalej v kontakte a napísal  tento krátky list, ktorý po jeho súhlase zverejňujeme každý na svojej stránke spolu k tomu patriacou korešpondenciou. Jeho  obsah je pre zodpovedného politika príkazom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

On 4. novembra 2014 21:49:53 CET, Anton Srholec wrote:

OK, Peter. Povzbudiť je málo. Poradiť ťažko. Rozprávať a konať pre viac spravodlivosti. Prehľadnosť práce. Kde je pravda a kde sa ľudia angažujú v nezištnej službe občanom, tam niet čo tajiť. Po 25 rokoch zneužívania demokracie je na čase dať demokracii hodnoty. Dušu.

Zapálený pre službu vo verejnom priestore, pre dobro našich občanov. Voľačo sme dokázali, ukázali a vieme, že len poctivou prácou a úsilím o spravodlivosť zahojíme rany, ktoré nám dávali a dávajú tí, čo zneužívajú demokraciu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

My dokazujeme v súkromnom živote, aj v práci, že sloboda, za ktorú platili naši predkovia prenasledovaním a mnohí aj životom, je možná, dá sa žiť, ale len v pravde a skutočnej láske ku všetkým. Ako sa nám to nie ľahko, ale predsa, ako, tak darí v rodine.

Srdečne Vás pozdravujem a zvíťazíme. Potom to bude ale drina. Antonio

don Antonio Srholec
don Antonio Srholec 

Píše Peter Čiernik:

Don Antonio, dakujem za povzbudenie a solidaritu. Aj nase rozhodnutie je vystupenie z pohodlia vlastneho ega. Samotna sutaz kandidatov casto nespociva v hladani najlepsieho ale v ospineni ostatnych.Treba vela odvahy ist s vlastnou kozou na trh, vela tvorivosti a schopnosti najst spravne riesenie a rozhodnosti pri jeho presadzovani, i pokory a vytrvalosti, ked sa cokolvek nepodari.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Este dve prakticke otazky, mozem Vas email poslat aj Jozefovi Augustinovi, s ktorym sme s Vami hovorili a mozeme ho publikovat na svojom blogu alebo faceboku?

Píše Don Antonio :

Ísť do politiky je ako ísť s kožou na trh a s hlavou na klát. To je moderná rehoľa. Zostaviť tím ľudí, ktorí uveria, že ich to naučíme, obetovať sa za svet, ktorý je celkove nepoučiteľný, ľahostajný...

Samozrejme, uverejnite. Antonio

Jozef Augustín

Jozef Augustín

Bloger 
  • Počet článkov:  32
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som podnikateľ. Zamestnávam cca. 40 zamestnancov. Zaujímam sa o šport, kultúru a cestovanie. Rád sa angažujem za záchranu športových klubov, najmä futbalových. Som nestranník, no bol som politicky angažovaný ako kandidát na komunálneho politika. Chcem sa presadiť ako politik, ktorý dokáže viac ako od neho očakávajú.Som Petržalčan už 32 rokov. Nie je mi ľahostajné, čo sa okolo mňa deje, preto sa angažujem . Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu