reklama

Quo vadis Petržalka ?

Stojím, kam by som išla. Naozaj neviem kam. Už od čias komunizmu tu prešľapujem na mieste, obzerám sa, či niekto príde a ukáže mi smer, kam sa mám uberať.  Ba, je tu jeden, čo mi radí už šestnásť  rokov. Taký milý pánko, príde každé štyri roky, previaže mi čiernou šatkou sľubov oči, zakrúti ma a ja idem. Rukami vopred predpaženými, aby som do niečoho nenarazila. Keď ma to prestane baviť a už nepočujem jeho hlas, odviažem si pásku a pretriem si oči.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Kde som to, kam som prišla ? Aha, toto tu poznám, tu som už bola, aj tu, aj tu! Nikam som sa nedostala. Ani o krok ďalej. Staré budovy, krivé chodníky, cesty pripomínajúce skôr tankodrom ako komunikáciu 21.storočia. Ba, predsa je tam niečo. Tu, kde bola tá zelená plocha. Je tu nádherná vysoká budova, asi administratíva. Kde sa tu vzala ? A tam ešte jedna, a tam tiež! Vyrástli ako huby po daždi. Ako je to možné? A kedy? Tak kvôli tomu mi zaviazal oči šatkou? Ten beťár ! Opäť ma dostal. Ale prešli už štyri roky, vari opäť príde? Čo mám robiť, keď iného nepoznám. A tie jeho sľuby znejú tak ľúbivo. Nie! Teraz mu musím odolať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Počula som, že existuje jeden, ktorý je iný. Ale kde je? Prečo sa neukáže? Vraj je to chlap, ktorý dodrží svoje slovo, ak ho vyriekne. Pracuje, nešpekuluje, čo z toho bude mať. Jednoducho pozerá najskôr na iných, potom na druhých iných a až po tretích iných sa pozrie aj na seba. Aby si oddýchol a potom pokračoval odznova a pracoval pre štvrtých a ďalších iných.

Že taký neexistuje ? Vy nepoznáte Jozefa Augustína ? Len, aby prišiel skôr ako ten so šatkou sľubov.

Jozef Augustín

Jozef Augustín

Bloger 
  • Počet článkov:  32
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som podnikateľ. Zamestnávam cca. 40 zamestnancov. Zaujímam sa o šport, kultúru a cestovanie. Rád sa angažujem za záchranu športových klubov, najmä futbalových. Som nestranník, no bol som politicky angažovaný ako kandidát na komunálneho politika. Chcem sa presadiť ako politik, ktorý dokáže viac ako od neho očakávajú.Som Petržalčan už 32 rokov. Nie je mi ľahostajné, čo sa okolo mňa deje, preto sa angažujem . Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu