reklama

Učiteľ: Študenti, chcem vedieť váš názor

Včera ma zarazila jedna vec. V škole na poslednom seminári z predmetu Národné účty nám cvičiaci povedal, že mu na kus papiera máme napísať svoje pocity z daného predmetu, čo by sme na cvikách vylepšili, a čo bolo, naopak, zlé. A to ma pri súčasnom spôsobe výučby (ktorý by som zhrnul ako: chodievaj na cviká, uč sa, napíš zápočet a choď domov) prekvapilo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Vyučujúci chcel vedieť náš názor! Názor študenta na vedenie svojho predmetu! Preto, aby ho mohol čo najviac vylepšiť a viesť seminár v ďalšom semestri efektívnejšie! Klobúk dole. Tomu sa hovorí dobrý prístup.

Mimochodom, cvičenia z tohto predmetu boli dobré. Odprezentovali sa seminárky, po ktorých sme vždy dostali feedback (to som zažil prvýkrát na tejto škole), cvičiaci sa pýtal konkrétnych ľudí na ich pocity z prednášajúcich (zapájanie nás študentov, čo sa často nevidí), no a nakoniec výklad učiva znovu so zapájaním študentov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Myslím, že z takéhoto konania by si mali brať príklad aj ďalší učitelia a nepokračovať v nudnom a suchom vyučovaní. Napríklad metódou, keď cvičiaci na začiatku semestra rozdelí zadania seminárnych prác, tie študenti na každom cvičení odprezentujú a cvičenie sa skončí. Žiadny výklad, žiadny feedback, žiadne diskusie. Taký učiteľ vie byť každý.

Často čítam články o tom, ako je slovenské školstvo na tom zle, ako sa nerovnáme ani európskym priemerom, nieto ešte špičkovým svetovým školám a univerzitám. No staré známe Každý musí začať od seba platí aj tu. Každý jeden učiteľ či profesor dokáže svoj predmet urobiť zaujímavejším a užitočnejším. Viac príťažlivým pre študentov. Len treba chcieť a držať sa hesla Just do it.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Držím palce všetkým učiteľom, ktorí sa za pomoci svojich študentov rozhodnú zlepšiť vyučovanie svojho predmetu.

Martin Babocký

Martin Babocký

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Investovanie, finančné trhy, dobrý život, ekonómia, zodpovednosť za svoj život - to sú témy, ktoré ma bavia a o ktorých chcem rozprávať. Moju tvorbu môžete vidieť aj na mojom YouTube kanále "Martin Babocky". V televíziách komentujem aktuálny ekonomický vývoj. Zoznam autorových rubrík:  Summer in USASúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu