reklama

Odvolanie Jaroslava Spišiaka, alebo ako sme povedali áno mafii.

Našou voľbou sme dali moc bábkam patriacim do rúk mafie. Teda skutky, ktoré ,,naša vláda podniká, a to odvolanie Jaroslava Spišiaka a avizované zrušenie Špeciálneho súdu, ma v tejto domnienke len utvrdzujú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (72)

Keď 15. júna 2006 tragicky zahynul Ján Langoš, Slovensko prišlo o osobnosť. Prišli sme o osobnosť, ktorej záležalo na spravodlivosti. Prišli sme o človeka, ktorému išlo o vyrovnanie sa s našou minulosťou aj za tú cenu, že tá pravda bude bolestivá. Pravda o ktorú Langošovi išlo, bolí. S odchodom Jána Langoša vo mne akoby zoslablo svetielko nádeje na odhalenie zločincov. Pomenovanie vinníkov nachádzajúcich sa v mašinérii komunizmu a fašizmu, ktorí spáchali zločiny, je podľa niekoho zbytočné. Vraj aj tak už väčšina vinníkov nežije. Podľa mňa je to vzhľadom k obetiam a pozostalým obetí našou povinnosťou.

Ešte sme sa ani nevyrovnali s našou minulostou a už sú tu oprávnené obavy o spravodlivosť v budúcnosti.

Odvolaním Jaroslava Spišiaka vo mne zhaslo svetielko nádeje na odhalenie zločincov. Podobne ako Langošovi, aj Spišiakovi išlo o pravdu a spravodlivosť. Išlo mu o vyšetrenie a obvinenie ľudí páchajúcich zločiny v novodobej histórii Slovenska a o vyšetrenie zločinov mečiarizmu. Jaroslav Spišiak je osobnosť prekážajúca novej vláde. Osobnosť prekážajúca mafii. Osobnosť s predpokladmi objasniť zločiny ludí nachádzajúcich sa v dnešnej vláde, musí zákonite opustiť svoju funkciu.

Žiaľ, žijeme v dobe kedy nám vládne mafia. Žijeme v krajine, v ktorej spravodlivosť má v rukách strana, za vlády ktorej sa spáchalo nespočetné množstvo zločinov. Predstavitelia vtedajšej a terajšej vlády nesú zodpovednosť za páchanie ekonomických deliktov, obmedzovanie ľudskej slobody, vraždu.
Táto vláda v sebe nesie obrovský potenciál marenia vyšetrovania zločinov minulosti a potenciál páchania zločinov v budúcnosti. Tento potenciál ničenia spravodlivosti je ďaleko hrozivejší ako potenciál tejto vlády degradovať našu ekonomiku.

Ján Langoš bol obeťou dopravnej nehody.
Vladimír Palko a Daniel Lipšic obeťou príslušnosti k strane KDH ( čokoľvek spravili pre pravdu a spravodlivosť, bolo označené za zlé pre ich príslušnosť k strane KDH).
Jaroslav Spišiak je obeťou výmeny vlády, obeťou vôle voličov.

Čo k tomu dodať ? Možno slová: ,,Osud", to je interakcia vinníkov a obetí. (Raul Hilberg)

Naša voľba a kroky vlády, ktorú sme si zvolili, je pre mňa dôkazom toho, že nám nezáleží na objasnení pravdy, nezáleží nám na hodnotách. Jediné na čom nám záleži je vízia lepšej ekonomickej situácie založenej na populizme, vízie, ktorú nám sľubuje nová vláda.

Juraj Baláž

Juraj Baláž

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSúkromnéNázory

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu