reklama

taliansko,cast 3

tak zo severu som sa diagonalne presunul cez niziny az k jadranu.bohuzial niet tolko casu ,aby sa clovek zastavil vsade,kde by to stalo za to,ale to uz neriesim ,vzdy to nechavam na vnutorny pocit.tak som napriklad nebol v parme, ale bol som v bologna.to mesto je fantasticke,musite si ho pri navsteve italie pozriet.spal som sest noci po sebe iba v "divocine" na siedmi som uz musel do kempu,dat si oddych,a tie bezne civilizovane veci,ktore v divocine chybaju. :) teplo tu mame na rozdavanie,ako naschval pokazila sa mi klima na bajku,tak sa potim jak had,a ledva stiham dolievat vodu do chladica.semtam pivo :) v mori sem sa este neclupkal,ale snad neskor. po pobrezi som isiel par km,pozrel som si mesto fano,a potom zabocil do vnutrozemia,smerom k assisi.krajina je kopcovita,ale tak,ze tu niet mrovneho miesta na futbal. ihrisko.vsade olivove sady a vinice,velmi krasne,ale narocne na kondiciu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

pèred assisi som sa teda ubytoval v kempe,boli tam iba dve auta z holandska a jedno z nemecka. ten nemec sa so mnoui zacal bavit.on tam je z rodinou na vylete,bicykluju sa po okoli a on okrem toho lieta na rogale.na nedalekich kopcoch su idealne podmienky na lietanie,tal aj toto som sa dozvedel. na dalsi den som uz bol v assisi,pozrel si kostoly,namestia,poklonil sa pred hrobkou sv. frantiska.je to velmi charizmaticke mesto.assisi este stoji na kopci,ale pod nim je nizina,rovna ,ako placka,bol na to perfekt vyhlad.nie je velmi velka,do okola je obklopena horami.ak som niekedy predtym chvalil dopravne znacenie v italii,neviem uz, tak to beriem spat.je to hrozne,aspon pre mna.niekedy to tak komplikuju,ze radsej obidem dva krat kruh .objazd a este sa aj opytam na smer.uz som nejake tie km kvoli tomu narobil.a najlepsie je ze ich maju velakrat schovane za stromami,konarmi.no ale inac pohoda.taliani sa velmi radi bicykluju,ako som zistil.niektora partia ide hrat futbal,ina sa ide zas bicyklovat.mnohokrat ide na raz aj desat ludi.na 95 percent jazdia na cestnich cajgloch.minule som mal prvu,snad poslednu koliziu.na krizovatke,zacalo auto odbocovat bez indexu,inac velmi bezne tuna, no a ja som uz bol vedla neho.tak on zabrzdil a ja som to stiahol do prava,takze len tukes do mojho laveho zadneho boku.ked som sa este pozrel do planu dospel som k tomu,ze dalej na juh ist nemozem,ak chcem stihat aj ostatok.a to ja chcem.tak som vyrazil smerom na zapad,zase stupaky a zjazdy,slnko... a uzasna krajina.to uz som sa dostal do toskanska. len tak som sa stavil v meste pitigliano.a to stalo za to.stoji ,to stare centrum na skale,male ulicky,vsetko tam je zda sa povodne od kedy to tam stoji. podla mna byvalo v minulosti vyznamne a ked o nom nemam blizsie informacie,ale stoji to za to tam pobudnut.tu po tych cestach bola premavka dobra,malo aut,uplne ine ako smerom na rimini po ss9,tam som sa musel vzdy sustredit naplno na cestu.tu v taliansku odbijaju kostly cas ,aj stvrthodiny,a maju este vsade vlastne ring tony,zvonenia :) na obed.je to tiez zaujimave,aj semtam ,ked som na dosluch rusive.dnes som uz teda dorazil k tyrhenskemu moru,a idem smerom k francuzsku, po pobrezi. dufam ,ze uz nebudem musiet vela skracovat ,ale treba mat casovu rezervu,a tu som si snad vytvoril teraz az do konca.dakujem za vase reakcie,za navod ,ako zmensit fotky,dnes sa uz k tomu nedostanem,a prosim este o nejake navody,ak by som si s tym nevedel rady. vdaka.

martin banyasz

martin banyasz

Bloger 
  • Počet článkov:  20
  •  | 
  • Páči sa:  0x

tuzim robit to po com tuzim. Zoznam autorových rubrík:  april 06maj 06jun 06jul 06august 06september 06SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu