reklama

taliansko,cast 4 ; francuzsko,cast 1

momentalne sa uz nachadzam vo francuzsku,treti den,stale pouzivajuc tych par talianskych slovicok,co som sa naucil a par km pred toulonom vegetim v kempe a naberam energiu.a pisem tento clanok druhy raz,lebo ten picitac to nezvladol... :) takze nachvilu sa vratim do italie,kde bolo fasaa bolo mi luto,a mal som obavy co a jak v novej krajine,ale aj tu ma maju radi :) ked som sa uz v italii opat dostal k moru bola to parada, sklvele pocasie, rovinky. ako turistovi sa mi pri mori velmi paci, stacilo by mi tu prezit par tyzdnov rocne. :) v italii som si teda pozrel pisu a jej sikmu vezu, ktora sa nachadza na krasnom namesti, z vizualu ho pozna asi mensina z tich ,co poznaju vezu. ja som tiez netusil ,ze veza patri tam.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

okrem toho som uz vsak nic zaujimave neobjavil aj ked tam isto je co obdivovat.sies som teda dalej,pred janovom som si odpocinul v kempe a to mesto si pomalicky,bez nahlenia pokukal,poprechadzal sa po promenade,v pristave,tak ,ako sa na turistu patri,tak by to bolo idealne aj inokedy. ale co je idealne? sranda bola este na poste,chcel som poslat dvd s fotkami domov. 15 minut stojim v rade ,ukazujem,ze toto to slovakia,mi da obalku, vypisem adresu,15 minut v rade a vtedy mi hovori,ze maju od dnes nove tarify a nevie cenu... grazie a ciao. ale v dalsej poste uz vedeli takze fotky uz ma doma a karty zaplnam novimi.tu na severe je to uz vsak kopcovite,skaly cneju z mora ,same strmaky,nastastie boli aj tunely niekde, mnoho cyklistov,zopar aj nabalenejsich. inac nedivim sa ze si ludia dali tu namahu a na tich skalach tesali a stavali,lebo more je krasne. tazko je vsak najst nejake miesto na stanovanie ,ale aj to sa nakoniec podarilo.posledna noc v italii bola nakoniec prvou vo francii,v mentone. pekne starobyle mesto s par stredovekymi pamiatkami a potom novsimi prepychovymi,vycackanimi.potom nasledovali monte carlo,nice,cannes,saint tropez. su to take male rybarske osady,plno clnkov v pristave, same u nas nevidane znacky aut a obchodov ... :) luxus,prepych,lesk a usmev na mojej uz zarastenej tvari.fakt pri mori je fajn,aj som sa uz v nom okupal. je tu tiez vela cyklociest a teda aj cyklistov. no ale na mna prisla fyzicka kriza takze dnes relax,opalujem aj ostatne, obvykle zahalene casti tela a naberam energiu. dufam ze vy sa neulievate a makate.neskor poslem aj fotky ,teraz ziadne nove nehladajte. ak je vela preklepov ,to zato,ze maju inac pismena na klavesnici.

martin banyasz

martin banyasz

Bloger 
  • Počet článkov:  20
  •  | 
  • Páči sa:  0x

tuzim robit to po com tuzim. Zoznam autorových rubrík:  april 06maj 06jun 06jul 06august 06september 06SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu