reklama

Za problémy Rómov si nesú vinu oni sami

Vážne si vyprosím aby majoritu, ktorej súčasťou som aj ja, niekto obvinil z toho, že práve ona a jej správanie sa je príčinou nezačlenenia sa Cigánskej minority do spoločnosti. Podľa mňa sú dôvodom hlavne Cigáni a aktivisti ako autor pôvodného článku , ktorí im veľmi radi vysvetlia čo sú ich práva ale zabudnú im vysvetliť, že majú aj povinnosti.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Na začiatku radšej hneď vysvetlím, aby nevzniklonedorozumenie, nechcem aby došlo k asimilácii to predsa v dnešnej multikulturálnejEurópe nemôže byť cieľom. Je však jednoznačné , že ak problém práve tejtominority nezačneme riešiť, ak teda ešte nieje neskoro, prerastie nám cez hlavu.Rastie totiž exponenciálne zarovno s počtom Cigánov.

Z článku vyplýva, že za krádeže za ničenie bytov ktorédostali, za slabú alebo dokonca žiadnu hygienu cigánskej komunity môžeme mi,majorita pretože ich nedokážeme alebo nechceme pochopiť. No dobre, to je jeden pohľad.Nesúhlasím ale akceptujem iný názor na vec. Podľa môjho názoru však sú to práveoni, ktorí nieže nedokážu jednoducho nechcú pochopiť pravidlá hry. Od 50tychrokov keď ich donútili žiť na jednom mieste bolo dosť času, aby si zvykli že akchcú niečo mať musia pracovať, nesmú si to zničiť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď si zničím byt ktorý vlastním, väčšina Cigánov býva v bytochprenajatých od mesta alebo v drevených búdach v osadách, dostanem ajja nové ubytovanie? Celkom určite nie. Na pravidlá si vraj nevedia zvyknúť alena nové autá, satelity, LCD televízory a iné vymoženosti doby celkom ľahunko.Ako aj na to že robiť nemusia veď na ich sociálne dávky a detské prídavkysi to predsa odrobí člen majority. Hlavne, že podľa pána Gábora majorita môžeza to aký sú.

Majorita môže za jednu jedinú aj keď dosť podstatnú vec.Dovolí svojim voleným zástupcom aby namiesto radikálneho priškrtenia dávok a sociálnejpomoci pre túto neprispôsobivú menšinu robila praví opak. Samozrejme siuvedomujem, že balík peňazí na menšiny z EU je obrovským lákadlom prevšetkých čo si z neho dokážu odkrojiť aspoň kúsok. Je to však veľmikrátkozraké pretože za je načase problémy skutočne riešiť nielen cigánovdotovať aby boli ticho.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nás označujú za rasistov pritom obrovské množstvo z nichsú brutálne zvieratá (a to sa ešte ospravedlňujem zvieratám ale iné prirovnaniema nenapadlo). Najradikálnejším prípadom súčasnosti je ten z Maďarska. Rumunskýreprezentant v hádzanej Cozma musel zomrieť len preto, že sa zabával namieste kam sa nahrnula partia asi 15tich cigánov  a keď chceli odísť bez platenia a navyšeobťažovali čašníčku Cozma sa jej zastal a bránil ju. Skončil s prebodnutýmsrdcom.

Aj v tejto minorite sa však nachádzajú taký ktorých satento článok netýka. Pracujú, žijú klasickým rodinným životom podobným tomu nášmu,možno aj dodržiavajú svoje tradície. Nikomu alebo aspoň väčšine neprekáža, žesú iný, majú inú farbu pleti. Tak tých sa tento článok netýkal vôbec.

Tomáš Baráth mladší

Tomáš Baráth mladší

Bloger 
  • Počet článkov:  133
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mladý človek skúšaný životom ako každý, úplne obyčajný ale pre niekoho dúfam celkom výnimočný.obj=new Object;obj.clockfile="otsukashokai001-navy.swf";obj.TimeZone="PST";obj.width=150;obj.height=150;obj.wmode="transparent";showClock( Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu