reklama

Csáky to opäť pos..l

Keď som pred časom písal o autonomistických snahách silnejúcich v časti SMK, formujúcej sa okolo súčasného predsedu strany Pála Csákyho, v diskusii sa objavilo množstvo výsmechu hlavne zo strany slovenských maďarov. Netvrdím, že sa táto snaha podarí, skôr nie ako áno, ale snahy predsa sú a nie malé.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Znie to zvláštne ale bojím sa, že sa to zhorší. Zhorší a zradikalizuje v momente, keď sa za hranicami na juhu dostane k moci FIDESZ na čele s Viktorom Orbánom, dobrým kamarátom nášho Paľka (nie Vladimíra toho Csákyho). Spojenie Csákyho a biskupa Tökésa tiež poukazuje na spájanie sa určitých "kamarátskych" vrstiev zástancov zrušenia TRIANONU a opätovného nastolenia Veľkého Maďarska.

Pál Csáky ponúka svojmu kolegovi už dopredu pripravenú autonómiu, ktorá vraj vôbec neexistuje, alebo aspoň neexistovala, keď sa na ňu niekto z novinárov opýtal. No na druhej strane pomaly všetky slovenské politické strany využívajú maďarskú kartu na získani voličov zo základne SNS. A to nielen koaličné, ale aj opozičné.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A práve preto si myslím, že akékoľvek zneužívanie menšín na politické ciele, je úplne nevhodné a netaktné z oboch strán. Všetci ľudia žijúci na národnostne zmiešanom území predsa vedia, že problémy sú len na politickej úrovni a na ostatných úrovniach sú úplne iné problémy ako národnosť.

Tomáš Baráth mladší

Tomáš Baráth mladší

Bloger 
  • Počet článkov:  133
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mladý človek skúšaný životom ako každý, úplne obyčajný ale pre niekoho dúfam celkom výnimočný.obj=new Object;obj.clockfile="otsukashokai001-navy.swf";obj.TimeZone="PST";obj.width=150;obj.height=150;obj.wmode="transparent";showClock( Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu