reklama

Caffé e Gelato

Viem byť veľmi vyberavá, čo sa týka jedla a miesta jedenia. Nikdy som nefandila školským jedálňam, fast foodom ani obrovským food court-om v nákupných centrách. Nie vždy je však čas na hľadanie kvalitnej reštaurácie a vychutnanie si jedla- asi preto fast foody vznikli, že? Dnes sa tomu asi už nedá vyhnúť, ale medzi záplavou plastových podnosov, umelohmotného príboru a napchávajúcich sa ľudí sa v niektorých nákupných strediskách dajú nájsť aj klenoty kvalitnej gastronómie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Hoci sú Arkaden na Potsdamer Platzi v Berlíne ako mojím tretím (alebo štvrtým) domovom a poradie obchodov na každom poschodí poznám naspamäť, najvyššiemu poschodiu som sa väčšinou vyhýbala. Tento rok som tam však objavila skvelú cukráreň, ktorá sa už napohľad odlišovala od ostatných pokusov o reštauráciu.

Caffè a Gelato si vydobylo miesto na celej jednej strane nákupného centra a zaberá naozaj neskutočne veľký priestor. Najpohodlnejšou časťou je zrejme oddelená okrúhla miestnosť v rohu s výhľadom von (niežeby za niečo stál, ale stále lepšie ako čumieť z nemeckej zemiakovej reštaurácie oproti do tanierov ľudí z thajského bufetu alebo kvázi viedenskej „zákuskárni“).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Počas Berlinale bola táto miestnosť vyzdobená filmom a fotografiami hercov. Inak tu umenie začína už v menu. Vyzerá ako fotoalbum najkrajších kreácií zo zmrzliny, ovocia, čokolády, keksíkov a koláčov. Tu si človek nemôže dať LEN latte. Keď už, tak aspoň Latte Menu, čo znamená veľký porcelánový podnos s kávou, minerálkou, keksami, bonbónom a Crème brûlée. Páčilo sa mi aj Tea Menu s malou rozkošnou konvičkou s čajom, medom, niekoľkými druhmi cukru a čajovým pečivom.

Z iného by som si asi vybrať nevedela: krásne jablkové štrúdle so šľahačkou, obrovské kúsky tiramisu s čokoládovými ornamentmi, velikánske zmrzlinové poháre s dekoráciami vo farebnom skle, čerstvé ananásové plátky s kopčekmi zmrzliny, horúca čokoláda. Vizuálne uspokojenie dokonalé. Žiaden gýč, všetka česť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Personál bol na tom podobne. Ako zo škatuľky- biele košele, čierne nohavice a „zástera“, dokonale upravení fešáci (boli tam aj čašníčky, ale priznám sa, tým som pozornosť nevenovala) v pohodovej, typicky talianskej nálade. Veselé úsmevy hraničiace až s dojmom, že pred šichtou niečo dobré pofajčili a teraz im je hej. Jeden z nich dokonca pri každom kroku vyzeral akoby tancoval. Medzi sebou komunikovali plynulou taliančinou (hoci by som ich ako Talianov neotipovala), s hosťami zase plynulou nemčinou. Toto v berlínskych podnikoch nie je samozrejmosťou. Hrali Lauru Pausini.

Skutočná oáza v strhanom a zaplnenom nákupnom centre. Porcelán medzi plastmi. Pohoda v ošiali. Nefalšované talianske teplo v zmrznutom Berlíne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

http://www.caffe-e-gelato.de/

Barbora Budinska

Barbora Budinska

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"wibbly wobbly timey wimey... stuff" Zoznam autorových rubrík:  Berlin, BerlinPrahatrošku kultúrypersonal observationsSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu