reklama

Znovuobjavená Groteska

Ako stredoškoláčka som nebola nijakou žhavou návštevníčkou diskoték alebo klubov, skôr som s kamoškami zašla v sobotu večer do nejakej kaviarne alebo baru. Keďže v Poprade bolo ťažšie nájsť niečo, kde sa nemotajú podnapité chichúňajúce sa štrnástky alebo kde to už z diaľky nezaváňa dedinskou krčmou a podguráženou robotníckou triedou (bez urážky, ale sme Slováci, poznáme sa), mali sme v obľube asi len tri, potom dva a ako sa blížila maturita už len jeden (veľmi snobský, ako mi bolo povedané) podnik. A aj ten sme, asi kvôli spomienkam, opustili.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu
(zdroj: foto: http://www.facebook.com/artgroteska)

Takže keď som sa sem tam vrátila počas ostatných dvoch rokov vysokej školy domov do Popradu, nastával problém kam ísť. V zálohe bývala vždy umelecká kaviareň Groteska- malý podnik vnútri popradského Kultúrneho domu- vždy príjemné prostredie, správny kultúrny punc, dobré drinky. Potom ju znenazdajky zavreli a my sme stratili zálohu. Vďakabohu, len dočasne. Možno je to mesiac, možno dva, čo je Groteska znovu otvorená, a ja sa neviem vytešiť.

Nový (spolu)majiteľ je ako slniečko vysmiate, vždy s dobrou náladou, pripravený poradiť od dobrej kávy až po výber hudby, dokonca podeliť sa s donáškou pizze. A o svoju kaviareň sa stará- príjemné teplo, tlmené farby, pohodlné kreslá, sedačky, sviečky, dobrá hudba priamo z gramofónových platní, knihy v polici, wi-fi, skrátka taká tá kaviareň, ktorú každý labužník bude chcieť volať, že „moja“. Vďaka zaujímavo riešenému priestoru s barom v strede miestnosti a dokonca malým pódiom, sa tu konajú rôzne koncerty (sme predsa stále v Kultúrnom dome), krsty kníh, čítačky a pod., program na daný týždeň leží vždy na stole spolu s nápojovým lístkom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

À-propos, káva a čaj sú tu ozaj excelentné. Káva je určite nejakým umeleckým vyjadrením majiteľa, pretože si na nej vždy dá extrémne záležať a experimentuje odušu. A v čajoch má tiež očividne záľubu, zameriava sa na exotickejšie druhy a chute, ktoré môžem tiež ďalej jedine odporúčať.

Potešia aj otváracie hodiny. V piatok a sobotu vás nikto nevyženie pred polnocou a počas pracovného týždňa majú otvorené do príjemnej desiatej hodiny (na Poprad stále ešte nezvyk).

Až mi je ľúto, že skôr ako na Vianoce sa tam nedostanem, o to je ale príjemnejší fakt, že som si aj doma našla kaviareň, ktorú mám ozaj rada. Dúfam, že vchod do nej nájdu viacerí- tá strana Kultúrneho domu je ozaj trošku zle osvetlená. Ale nehrňte sa zas všetci, nech tam ostane aj naďalej taká príjemná atmosféra a pohoda.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A perlička na záver: Keď som na toaletách objavila osobnú váhu, a „balíčky prvej pomoci“- tampóny a kondómy, a na umývadle okrem mydla a dokonale naukladaných froté uterákov aj krém na ruky, vravím si- ‘that is so going in my blog!‘

http://www.facebook.com/artgroteska

Barbora Budinska

Barbora Budinska

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"wibbly wobbly timey wimey... stuff" Zoznam autorových rubrík:  Berlin, BerlinPrahatrošku kultúrypersonal observationsSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu