Fazuľová nežná polievka

Suroviny: sušené huby,3 zemiaky,gombasecká alebo maďarská klobása,fazuľa,údené koleno,2 cibule,10 klinčekov,vegeta,feferónka,soľ,mrkva,sušené slivky,slepačí bujón,šľahačková smotana,múka,koňak

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Postup:
Uvaríme údené koleno a mäso potom nakrájame na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách. Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón, nakrájanú klobásku, celú cibuľu s napichanými klinčekmi, soľ, vegetu, feferónku, mrkvu nakrájanú na malé kocky, takisto zemiaky, sušené slivky nakrájané na štvrtiny a namočené huby. Po uvarení polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť. Podávame tak, ž na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku a potom dáme polievku. Na polievku ešte môžme nastrihať čerstvú zelenú žruchu. Zajedáme s chlebom.

Božena Bardyova

Božena Bardyova

Bloger 
  • Počet článkov:  34
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajné dievča s neobyčajným životom. Zoznam autorových rubrík:  ŠkolavarenieSúkromnétetovanie

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu