Postup:
Uvaríme údené koleno a mäso potom nakrájame na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách. Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón, nakrájanú klobásku, celú cibuľu s napichanými klinčekmi, soľ, vegetu, feferónku, mrkvu nakrájanú na malé kocky, takisto zemiaky, sušené slivky nakrájané na štvrtiny a namočené huby. Po uvarení polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť. Podávame tak, ž na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku a potom dáme polievku. Na polievku ešte môžme nastrihať čerstvú zelenú žruchu. Zajedáme s chlebom.
16. apr 2008 o 13:57
Páči sa: 0x
Prečítané: 445x
Fazuľová nežná polievka
Suroviny: sušené huby,3 zemiaky,gombasecká alebo maďarská klobása,fazuľa,údené koleno,2 cibule,10 klinčekov,vegeta,feferónka,soľ,mrkva,sušené slivky,slepačí bujón,šľahačková smotana,múka,koňak
Písmo:
A-
|
A+
Diskusia
(0)