Palacinky s Roquefortom, čerstvou šľahačkou a vlašskými orechami

Klasické francúzske cesto: (20 - 25 veľkých palaciniek) – 500 g preosiatej múky – 1 liter mlieka – 6 vajec – soľ – olej alebo maslo ozdoba: - 1 kus nakkrájaného Roquefortu – 1 malý pohár čerstvej smotany – 5 nasekaných vlašských orechov

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Príprava cesta:

V miske zmiešajte 500 g múky a 4 poháre mlieka, šľahajte pokiaľ nevznikne tuhý krém. Pridajte 6 vajec, 2 štipky soli a 2 polievkové lyžice oleja alebo rozpusteného masla. Nechajte odpočinúť 1 - 2 hodiny. Príprava ozdoby: zmiešajte všetky suroviny. Na tanieri naplňte palacinku pripravenou zmesou a zložte na štyrikrát.

Božena Bardyova

Božena Bardyova

Bloger 
  • Počet článkov:  34
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajné dievča s neobyčajným životom. Zoznam autorových rubrík:  ŠkolavarenieSúkromnétetovanie

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

36 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

159 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu