Palacinky s Roquefortom, čerstvou šľahačkou a vlašskými orechami

Klasické francúzske cesto: (20 - 25 veľkých palaciniek) – 500 g preosiatej múky – 1 liter mlieka – 6 vajec – soľ – olej alebo maslo ozdoba: - 1 kus nakkrájaného Roquefortu – 1 malý pohár čerstvej smotany – 5 nasekaných vlašských orechov

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Príprava cesta:

V miske zmiešajte 500 g múky a 4 poháre mlieka, šľahajte pokiaľ nevznikne tuhý krém. Pridajte 6 vajec, 2 štipky soli a 2 polievkové lyžice oleja alebo rozpusteného masla. Nechajte odpočinúť 1 - 2 hodiny. Príprava ozdoby: zmiešajte všetky suroviny. Na tanieri naplňte palacinku pripravenou zmesou a zložte na štyrikrát.

Božena Bardyova

Božena Bardyova

Bloger 
  • Počet článkov:  34
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajné dievča s neobyčajným životom. Zoznam autorových rubrík:  ŠkolavarenieSúkromnétetovanie

Prémioví blogeri

Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,078 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

226 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu