Postup:
Huby očistíme, nakrájame na plátky a opražíme na masti. Pridáme cibuľu, opražíme, poprášime múkou a znova opražíme. Potom pridáme očistenú nakrájanú mrkvu a zeler. Zalejeme hydinovým vývarom a varíme domäkka. Prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali žĺtok a mleté čierne korenie. Uvedieme do varu a hneď odstavíme. Dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou a osolíme. Podávame s rezancami.
16. apr 2008 o 14:11
Páči sa: 0x
Prečítané: 260x
Sviatočná hubová polievka
Suroviny: 400 g čerstvých húb,200 ml smotany,1 žĺtok,100 g zeleru,100 g mrkvy,1 cibuľa,40 g masti,30 g hladkej múky,100 g uvarených rezancov,1200 ml hydinového vývaru,zelená petržlenová vňať,mleté čierne korenie,soľ.
Písmo:
A-
|
A+
Diskusia
(0)