reklama

Kde hľadať šťastie – Príručka pre chlapov

Vedci z nadácie ZŠTNŽ si užívali jeseň na plné obrátky. Na vedecké nohy obuli žlté gumáky, nakúpili nepremokavé vedecké plášte a poď ho do parku zbierať gaštany, lietať po kalužiach a skákať šípky do čerstvo napadaného lístia (prečo pracovníci mestských služieb vŕšia lístie okolo betónových stĺpikov, im nie je dodnes jasné). K večeru, keď sa minuli sily aj tým najotrlejším skokanom, pobrali sa vo svetle pouličných lámp domov na pohárik vareného vínka. Cesta viedla po starom železničnom moste ponad rozvodnenú rieku. Keď tu zrazu zbadali na zábradlí mosta tmavú postavu. Očividne deprimovaný mladík, bol už len krôčik od osudného skoku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)
Obrázok blogu

Vedci v ňom okamžite spoznali toho, čo zniesol zo sveta Sama. Pár krát ho už videli v telke a vždy ich šokovalo, prečo sa po tomto krutom čine schováva na mostoch a vysokých budovách. Však tam ho každý uvidí SamoVraha jedného!?

 Hneď začali na neho pokrikovať rôzne pejoratívne výrazy, ktorými mu okato vytkli, že to sa nerobí a že keby jeho dakto skántril, čo by na to hovorili jeho rodičia, kamaráti a frajerka. Iste by smútili a možno by aj od žiaľu pomreli.

 Mladík sa chvíľku neveriacky díval na skupinku bielych postáv v žltých čižmách, hromžiacich na jeho adresu. Nejako mu to celé nezapadalo do naplánovaného scenára. Dnes to mal byť predsa jeho večer plný emócií, sebaľútosti, prehovárania a prosieb a možno i napínavého konca. Skutočne neplánoval úhybné manévre pred letiacimi gaštanmi.

 „Ale ja som veľmi nešťastný, bo ma frajerka nechala“ skúsil zvrátiť situáciu vo svoj prospech.

 „Jasné že ťa nechala ty sprosták! Keď ti života nie je ľúto a po mostoch sa v noci ponevieraš. Dobre ti tak, ty babrák!“ kričali na neho napajedení vedci a pokračovali v hádzaní čerstvo nazbieraných gaštanov.

 „Ale ja som veľmi nešťastný z toho rozchodu a už nikdy viac šťastný nebudem!“ obhajoval sa zúfalo mladý muž, krčiaci sa za úzkym stľpikom zábradlia. 

„To čo trepeš ty truľo? Malé decko s frajerkou si videl dakedy? Nevidel! A ako sa stále od šťastia rehoce?“ pustili sa vedci do neho.

 „A minule sme videli také vyškerené babenky, čo jak batman vyzerali a tiež frajera nemali“ zaspomínali vedci na nedávne stretnutie s mníškami.

 „A aký sme my šťastní, že sme si dobre do lístia zaskákali a hlavy si komplet neroztrepali! A frajerky tam neboli! Len tie stĺpiky poondiate“ šúchali si hrče na vedeckých hlavách.

 „A porobíme aj zvieratká z gaštanov a velice sa z nich tešiť budeme!“ kričali ďalší.

 „A teraz už padáme, lebo sa tešíme na varené vínečko. Sa maj... teda ak chceš, môžeš ísť s nami, ale už nikoho nesmieš skántriť,“ ponúkli mu vedci.

 „To akože ma zoberiete? Len tak?“ spýtal sa skokan komplet v šoku.

 „Isteže. Ale gaštany si nazbieraj svoje. Bo sme skoro všetky do teba vyhádzali“  prikyvovali vedci čakajúc, kým mladý prelezie k nim.

 O pár minút spoločne zmizli v tme prekrikujúc sa, koho gaštanová postavička vydrží pád z ôsmeho poschodia.

Martin Basila

Martin Basila

Bloger 
  • Počet článkov:  69
  •  | 
  • Páči sa:  0x

..kronikár vedeckej nadácie Za Šťastné Tváre Našich Žien - ZŠTNŽ...keby neovplýval citom pre ďaľeký hod granátom a prekvapivo rýchlym šplhom na tyči, nikdy by si v triede nenašiel kamarátov...[gramatický analfabet].. Zoznam autorových rubrík:  ŽivotPríručkySvetomMomentkyVšeličoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu