reklama

Komu slúži riaditeľ RTVS Václav Mika?

Slovenská televízia je zo zákona verejná. Každý občan, či má, alebo nemá televízny prijímač, pokiaľ je napojený na verejnú sieť elektrickej energie, je povinný, či sa mu to páči, alebo nie - platiť koncesionárske poplatky.  Z toho vyplýva, že riaditeľ verejnoprávnej televízie by mal slúžiť predovšetkým nám občanom. Je to ale skutočne tak?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

RTVS2 je doplnkový kanál verejnoprávnej televízie, ktorý sám o sebe nemá príliš vysokú sledovanosť. Jednou a možno jedinou pravidelnou reláciou, ktorá sledovanosť dvíhala bola diskusná relácia Štefana Hríba "Pod lampou".

Žiaľ Rada RTVS, ako aj súdy ignorujú slobodu slova a za neprítomnosť proti strany v diskusnej relácii o kauze Cervanová, napriek tomu, že bola pozvaná, dostáva pokutu 50 000,- Eur. A dostávame sa na koreň problému. Václav Mika aj napriek tomu, že vydavateľstvo WPress, ktoré je zmluvným partnerom RTVS pokutu RTVS prepláca, ďalšie vysielanie relácie pod Lampou zastavuje. Zámienkou je smiešna argumentácia, že občania svojou zbierkou znevážili dobré meno Slovenskej televízie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A ostáva niekoľko otázok:

 Blížia sa voľby, relácia je svojou otvorenosťou pre mnohých nepohodlná. Najmä pre vládnucu politickú stranu SMER. Pýtam sa - konal Václav Mika na objednávku SMERU, vediac, že Štefan Hríb, ani vydavateľstvo WPRES na tak vysokú pokutu nemá? A keď sa to napokon s pomocou divákov a občanov Slovenska podarilo, vymýšľa všelijaké pseudodôvody, dokonca zálohovo požaduje istinu 150 000,- Eur na prípadné ďalšie pokuty.

 Občanom sa to nepáči a posielajú riaditeľovi RTVS niekoľko otvorených protestných listov, napr.http://www.peticie.com/vyzva_vaclavovi_mikovi_riaditeovi_rtvs_na_obnovenie_relacie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

On ich ale ignoruje, čím dáva facku všetkým koncesionárom a ukazuje, že slúži cudzím záujmov a nie potrebám divákov RTVS. Pán riaditeľ Mika, prečo zneužívate dobré meno Slovenskej televízie tým, že ignorujete názory divákov?

 Ľubo Bechný

www.protikorupcii.sk

Článok môžete podporiť hlasom na:

http://vybrali.sme.sk/c/Komu-sluzi-riaditel-RTVS-Vaclav-Mika-1/hlasy/#kto

Projekt Strážca transparentnosti a demokracie v oblasti správy verejných zdrojov bol podporený sumou 74.677,80 € z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009 – 2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu Strážca transparentnosti a demokracie v oblasti správy verejných zdrojov je Rozvoj advokačných a watch-dogových aktivít.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Ľubo Bechný

Ľubo Bechný

Bloger 
  • Počet článkov:  34
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek, ktorý sa živí sám svojou prácou - živnostník, fotograf a publicista. Mám rád slobodu, demokraciu, pravdu a spravodlivosť. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu