Už týždeň mám v tomto (cigánskom) smere hody. Dôvodom sú bratislavské Vianočné trhy, ktoré síce majú svoje nezameniteľné čaro aj pre varené vínko, punč, medovinu. Či pre svoju nezameniteľnú atmosféru, možnosť stretnúť priateľov a známych trošku neformálnejšie...Ale napriek spomenutým plusom, u mňa hrá na Vianočných trhoch prím cigánska! Okoštoval som ju tohto roku už v troch – štyroch rôznych stánkoch, a myslím, že ani jedna nemala väčšiu chybu. Jednoducho konkurencia na trhoch je čo sa cigánskej týka veľká, čo „cigánski fajnšmekri“ ako ja určite ocenia.Škoda, že po Vianociach „cigánsky vrchol sezóny“ skončí a nastane opäť bežný rok. Počas ktorého cigánsku na stojáka dostanem maximálne tak na futbalovom či hokejovom zápase, prípadne na hodoch alebo trhoch. Ale to nevadí. Na shortliste zostane, necigánim...
Cigánsky vrchol sezóny
Cigánska určite patrí na shortlist mojich najobľúbenejších jedál. Vychutnať si ju viem doma, v pokoji, zväčša s chlebíkom, horčicou (výlučne kremžskou) a cibuľkou. A takisto vonku na stojáka, síce v žemli, ale tiež s horčicou (tu akceptujem aj plnotučnú) a s cibuľkou. Ak si pritom môžem vybrať, určite preferujem kuraciu cigánsku...