reklama

Spišiak a Harabin- symboly novej vlády

Či sa to  krásnemu síce bohatému, ale veľmi sociálne cítiacemu súdruhovi ministrovi Kaliňakovi páči alebo nie, ešte dlho v povedomí slovenskej spoločnosti boj s organizovaným podsvetím bude sa spájať s menom Jaroslav Spišiak.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

A vôbec to nie je dôležité, či výsledky boli adekvátne popularite, akej sa tomu skromne ,ale rázne pôsobiacemu policajtovi dostalo.

 Môžem síce hovoriť len za seba a za niekoľko najbližších priateľov, ale človek sa cítil skutočne istejšie, keď videl a počul pána Jaroslava na obrazovke. Tak nevdojak si začal namýšľať, že nie každý zločin ostane nepotrestaný a nie každý vrah či výpalnik spi pokojne.

Pamätáte sa ako ten istý Kaliňak dôrazne žiadal od ministra Palka vysvetlenie ohľadne odvolania Jozefa Šateka? Palko sa snažil aspoň nepresvedčivo utrúsiť, že Šatek mu ľudsky „ nesedí“.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vtedy aj teraz obidva odvolania boli a sú konkrétnym signálom. Občanom , podvodníkom, úradníkom, sudcom ,advokátom, koalícii a opozícii..

Či sa to predstaviteľovi tretej cesty, ktorý v sebe popri komunistovi z ničoho nič objavil aj socialdemokrata súdruhovi Ficovi páči alebo nie, ešte dlho v povedomí slovenskej spoločnosti špina a korupcia v slovenskom súdnictve bude sa spájať s menom Štefan Harabin.

Pán, ktorý tesne pred odchodom z funkcie rozdával svojim obľúbencom nehorázne veľké odmeny, trestal inak zmyšlajucich podriadených, súdil sa s vlastným štátom a využíval svoje postavenie pre boj s médiami a obrovské finančné odškodnenie sa stal symbolom nedôvery v štátom zaisťovanú spravodlivosť. Viac ako ktokoľvek iný presvedčil nás, že človek má sa spoliehať len na seba a, že súdy majú síce nezastupiteľnu funkciu v právnom štáte, ale hneď jasne svojim celým chovaním ukázal ako a pre koho táto funkcia sa bude realizovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Náš pán premiér nemohol dať jasnejší signál . Občanom , podvodníkom, úradníkom, sudcom ,advokátom, koalícii a opozícii..

..a my by sme sa mali podľa týchto signálov zariadiť.

Vladimír Belica

Vladimír Belica

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

...a chcem (občas) vysloviť naň svoj názor Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťVzťahySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu