reklama

Dve vedecké rady pre vodičov

Prečo sa v zpche vždy hbu ostatn pruhy ut rchlejie, ako ten v? Je za tm Murhpy? Nie, len optick ilzia, tvrdia vedci, a nechte sa pekne nachytať, ak sa do rchlejieho pruhu preradte.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (36)

Dopravu v meste skúmali s pomocou počítačovej simulácie vedci z torontskej univerzity. Výsledkom ich bádania sú dva zásadné poznatky:
1. Ak sa preradíte do iného pruhu, takmer nikdy vám to nepomôže dostať sa do cieľa skôr.
2. Ak sa preradíte do iného pruhu, podstatne sa ZVYŠUJE pravdepodobnosť, že sa do cieľa nedostanete NIKDY - prudko totiž pri tom rastie riziko vašej kolízie s inými vozidlami.

Chorobné nutkanie niektorých vodičov preraďovať sa v kolóne z pruhu do pruhu v nádeji, že ten druhý bude rýchlejší, má podľa vedcov na svedomí optická ilúzia. V konečnom dôsledku sú zväčša všetky pruhy v zápche rovnako rýchle, ale hýbu sa v rozličných momentoch. Ak náš stojí, za volantom sa nudíme a pozorujeme ostatné pruhy - a nadávame, že sa hýbu. Keď sa však pohne, sústredíme sa na šoférovanie a nevšimneme si, že ostatní stoja - z toho potom pramení falošný pocit, že "tí druhí sa hýbu rýchlejšie".
Výnimky z pravidla "všetky pruhy sú rovnako rýchle" existujú, ale sú oveľa zriedkavejšie, ako sa domnievame, vravia vedci. Zato neexistuje výnimka z pravidla, že preraďovanie sa v zápche je nebezpečným manévrom, ktorým ohrozujete seba aj okolie. Ak aj všetko dopadne dobre, zrýchlením pri preradení a opätovným šliapnutím na brzdu vždy zmenšujete plynulost posunu v zápche a tým ju ešte zhoršujete (pre nešťastníkov za vami).

Ako nájsť miesto na parkovanie
Druhá štúdia, na ktorú som narazil, sa týka parkovania. Poistovňa Response z Connecticutu vytvorila typológiu vodičov podľa toho, akým spôsobom si hľadajú miesto na preplnenom parkovisku pred supermarketom. Podľa nej existujú štyri rôzne stratégie, ako to urobiť:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • Vyhľadaj a znič - vodič jazdí dookola po celom parkovisku, kým nenájde dokonalé miesto.

  • Sed na stráži - vodič zastaví na začiatku uličky parkoviska a čaká, kým sa v "jeho teritóriu" neuvoľní prvé miesto.

  • Stopár - vodič si vyhliadne rodinku vychádzajúcu s vozíkom z obchodu a prenasleduje ju až k autu.

Tieto tri metódy považujú autori štúdie za "predátorské" - ak sa totiž stretne viac takýchto predátorov v jednom rajóne, môžu vzniknúť konflikty - takýto vodiči takisto znervózňujú ostatných, napríklad pôvodných majiteľov vyhliadnutého miesta, ktorí sa ešte len chystajú odísť.
Za idelálnu preto považujú stratégiu:

  • Vidím a beriem - vodič zámerne parkuje v časti parkoviska, ktoré je najďalej od vchodu do obchodu. Vždy tam nájde voľné miesto bez problémov, nemá problém s cúvaním v zaplnených uličkách a nestresuje sa hľadaním miesta (a v konečnom dôsledku čas ušetrí). Navyše, krátka prechádzka mu určite neuškodí :-)

Poistovňa takisto vodičom odporúča, aby vyhľadávali najmä vedľajšie vchody do nákupných centier. Môžeme si tam teda dať najbližšiu blogerskú stretávku :-)

Tomáš Bella

Tomáš Bella

Bloger 
  • Počet článkov:  338
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Osobná stránka: about.me/tomas.bellaSkúste aj môj blog 1vetou.sme.sk. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSurfujemTechnológie a myZábavaMédiáStalo sa, napísalo saSpoločnosťPostrehyFotoSúkromnéO blogoch

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu