reklama

Šlak ma ide trafiť....

Počasie bolo pekné, slnko pieklo, ba až hic bol. Kváska na zelenom šutri, chleba, Bambino, Májka, Pali, uhorka a vu-teng. Šelest vetra, otravné muchy a hromy v pozadí. Čo? Hromy? By sme si mali tak demonštratívne uvariť čaj, ona nás obíde vyhlásil Kuko. To bol výrok dňa. Nás neobišla. A nie len to...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
krasne tam je aj ked nie je pekne, len skaredo nemusi byt
krasne tam je aj ked nie je pekne, len skaredo nemusi byt (zdroj: ja)

Búrka nás dobiehala stále viac a viac, my na hrebeni a hrmelo už vlastne skoro stále. To nás obíde. No jasné. Tak prečo začína pršať? Rýchlo obliecť niečo, čo chce byť nepremokavé, snažiť sa aby mi čo najmenej napršalo do ruksaku, prípadne napadalo čo najmenej krúp, ktoré začali medzitým nepríjemne šlahať do holých lýtok, kedže krátke gate. Tie som si neprezliekol. Počkať zvyšok skupiny a rýchlo preč. Prechod cez kosodrevinu dá odpočinúť došlahaným lýtkam, ale berieme zase všetkú vodu z konárov, ktoré nám stoja v ceste.

PRÁÁÁSK

Takú šlehu som pri blesku ešte nepočul. Neveriacky sme sa na seba pozreli. Som sa naozaj zlakla. Pekné konštatovanie. Koniec kosodreviny a smerovník v dohľadne, čo je asi 50 metrov, a budeme v "suchu".
AU Lýtka už celé červené. Celkom to bolí.
40 metrov.
Ideme po hrebeni a predsa v potoku ktorý sa tam vytvoril. Nechápem.
30 metrov.

PRÁÁÁSK

To už nebol len zvuk. Zuzka a Alenka, asi 15 metrov predomňou, sa ocitli na zemi. Eve, ktorá bol kúsok za nimi cvakli riadne zuby. Ja som cítil šupu do hlavy. Akokeby sa tlak okolo mojej hlavy na zlomok sekundy zväčšil sto krát. Juro vedľa mňa to isté. To bol blesk že? Odpoveďou mi je nejednoznačne, hej. Zliezli sme dole, pod kosodrevinový kríčok a čakali čo bude.

Kubo skonštatoval, že je najväčší čas sa prezliecť z trička a sandálov do niečoho vhodnejšieho. Nenormálne sa triasol. Bolo nás sedem. Úplne premoknutých. Aspoň mi zima nebolo. Kiežby sme to mohli povedať všetci. Dali sme si rozmočenú čokoládu na zlepšenie nálady. Zuzka si mlčky zobrala. Odvtedy ešte neprehovorila. Nečudujem sa.

Pomaly prestávalo pršať. Pomaly sme sa dali na pochod. Pomaly. Keď sme dorazili na Chatu pod suchým, slnko pekne, teplo, krásne, provokačne svietilo. Začali sme sušiť naše veci, ruksaky a ich obsah. Na zohriatie si podaktorý dali niaky ten poldecák. Keď sme sa s tetou za okienkom dali do reči, a začala menovať kde, koho, kedy zabil blesk prehovorili sme ju nech nám napriek tomu, že už je zatvorený bufet, naleje ešte jednu rundu. Narodeniny treba predsa osláviť. Keď vypli generátor, a žiarovky pomaličky pohltila tma, pobrali sme sa na izbu, do mokrých spacákov.

Nezabudnuteľný deň.


Július Bero

Július Bero

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

s ruksakom na prežitie a otvorenými očami ktoré mnohé prehliadajú Zoznam autorových rubrík:  to mi tak ušlo...ako to bolotakto to vidím jasom si všimoljaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu