reklama

Operación Puerto

Pravdupovediac, na tomto svete existuje veľa vecí, ktoré mám veľmi rada. Ale takisto je veľa vecí, ktoré nemusím. Cyklistika patrí (možno paradoxne) do obidvoch skupín.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

 Práve počúvam nejakú anglickú pesničku, ktorá mi však (ani neviem prečo) pripomína Francúzsko. No a v spojení s ním som začala rozmýšľať o nedávno skončenej Tour de France. Hej, to sú tie preteky, ktorým väčšina z nás dáva prívlastok "najťažšie" alebo "najväčšie". No a po tomto roku, bohužiaľ, aj "najzdopovanejšie" (?). Hm, či tu naozaj ide o doping, môžeme iba hádať.

 Možno vás napadne, prečo teraz idem písať o Operación Puerto. Lebo teraz už je to za nami. Niekto si už ani nespomenie. Faktom ale zostáva, že Puerto naďalej zostáva zrejme najväčším dopingovým škandálom svetovej cyklistiky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Operación Puerto - očami médií

 Alebo som to mala skôr nazvať "To, čo nám povedali". Deň pred štartom TDF som si prečítala, že neštartuje Ullrich, Baso, či Vinokurov. Kôli tomu, že v byte lekára Fuentesa našli rôzne anabolické strereoidy a krvné konzervy. Čiže ak som správne pochopila Ullrich neštartoval, pretože na niektorých krvných konzervách bolo napísané "Jan". "Vino" kôli tomu, že jeho tím (Astana-Wurth) nemal dostatočný počet členov, lebo piatim jeho kolegom zakázali štart na základe "dôkazov" nájdených na "mieste činu" (minimálny počet jazdcov v tíme na TDf je 6, v Astana-Wurth ostali štyria). No a nakoniec Baso neštartoval pre mňa z absolútne neznámych dôvodov (opravte ma, ak sa mýlim). Samozrejme okrem toho bolo na akomsi "zozname hriešnikov" ešte ďalších cca 50 cyklistov. No jednoducho povedané hanba hrozná. Hlavne kôli tomu, že TDF nešla prvá päťka z minulého roku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Operación Puerto - ako to vidím ja

 Tuším si musím prestať púšťať tú pesničku, čo mi tak pripomína Francúzsko, lebo mi z nej zašibe :-). No, ale k veci. Ja to vidím tak ( a zďaleka nemusíte súhlasiť), že Puerto je z toho, čo viem, pre mňa jedna veľká sprostosť. Myslím z toho, čo nám polícia (alebo médiá) povedali. Vidím to ako týždňový megaškandál bez pokračovania, na ktorý sa o chvíľu zabudne. Teda ak Ullrich neštartoval kôli konzerve s nápisom "Jan", a potom ho ešte aj vyhodili z T-Mobilu, čo je to za spravodlivosť. (len pre príklad ak je na nejakej konzerve napísané sardinky a vy sa tak náhodou voláte, môžu vám za to niečo urobiť? Áno, zrejme príliš žľahčujem vážny problém, ale hovorím to tak, ako to bolo nám verejnosto podané, jednoducho tým chcem povedať: Ak nám nič nepovedia, ako môžeme mať vlastný názor na vec?)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalšia senzačná informácia bola, že Ullrich sa neche podrobiť testom DNA, aby sa dokázalo, či krv v konzervách bola jeho, alebo nie. A prečo by to robil? Nemajú naňho (s prepáčením) ani h.... a On má dokazovať svoju nevinu? A čo právny štát a prezumpcia neviny? Ja by som spravila to isté, vykašľala by som sa na ich testy DNA. Samozrejme, druhá vec je ako to zoberú ľudia. Keď čítam internetové diskusie na túto tému, je to stále len o "dopoval-nedopoval". A tak sa ľudia donekonečna môžu hádať a všetkým novinám nepochybne zvyšuje čítanosť ďalšia zaručená "senzácia". Nechcem aby sa tento článok zmenil na obhajobu "zdopovaného" cyklistu alebo cyklistiky ako takej (samozrejme, že naivne neverím, že v cyklistike doping nie je). Chcem len povedať, že nikto z nás nemôže niekoho odsudzovať za nedokázaný "zločin". A pokiaľ viem, Operación Puerto zatiaľ nikomu nič poriadne nedokázala.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Spísané, podčiarknuté. Buď tu niekto verejnosti zatajuje ozajstnú pravdu, alebo je Op. Puerto len obyčajná hlúpa "novinárska kačica". Ale skôr si myslím, že to bude prvá možnosť. A čo Vy?

Terézia Betáková

Terézia Betáková

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Teraza z Trenčína. Na všetko má rada vlastný názor. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSport's goodBooksZaujalo maSúkromnéOstatné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu