reklama

Melónová sangria a salsa omyl

Milujem Madrid, milujem španielčinu a milujem salsu. O lahodnom mojitku, sangrii, úžasne aktívnych tanečníkoch, jamóne a býkoch ani nehovorím. Moja kamarátka strávila v Madride jeden semester, takže vedela presne ako všetko funguje a spoľahlivo vedela, čo nám musí ukázať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Obrázok blogu

Ako aj samotný Španiel dosvedčí - Madrid nespoznáš, ak sa nevyberieš skúmať jeho nočný život. Je pravda, že Madrid samotný so svojimi stavbami a ich rôznorodou architektúrou, pamiatkami a sochami fascinuje nejedného návštevníka a ponúka množstvo skvelých príležitostí na fotenie. Určite nevynechajte sochu Dona Quixota a malý monument s medveďom, ktorý je symbolom Madridu. Brilantná Plaza de Toros je býčia aréna, ktorú zaiste neprehliadnete a zaujme bravúrnymi sochami toreádorov a býčieho stáda. Nezabudnite na prechádzku po Retiro parku a jeho prenádherný presklený Palacio de Cristal a nepremárnite šancu začlnkovať si v jazere pred monumentom Alfonza XII. Ak však plánujete fotkami zdokumentovať aj zážitky z nočného života, neriskujte! Fotoaparát vám môže záhadne zmiznúť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Po polnoci sa vyberáme metrom na stanicu El Sol (slnko). Môj kultúrny šok sa zrodil práve tu. Preplnená stanica metra sa len tak hemžila mladými ľuďmi a promotérmi barov a tanečných klubov. Promotér - zamestnanec toho či onoho baru má za úlohu vtiahnuť a zlákať do jeho útrob čo najväčšie množstvo slečien. Tu sa doslova strhne bitka o slečny, a promotér sa nehanbí schytiť kde-ktorú slečnu za ruku, aby ju presvedčil, že jeho bar je ten pravý. Páni, bohužiaľ, zostávajú nepovšimnutí. Slečna má takto možnosť vyberať si podľa jej vkusu a chuti. Či už promotér propaguje sangriu zdarma alebo mojito zdarma, záleží len na slečne, pre čo sa rozhodne. Slovenka vypočítavá sa rozhodne postupne pre všetko, keďže zdarma je len prvý drink. Ak sme zabsorbovali sangriu, stačí vyjsť znova na ulicu, chvíľočku postáť a už sa z ničoho nič objaví ďalší promotér. A mojitko zdarma - ¡Olé! Tanečné kluby sú rôzneho druhu. Počnúc od klubov pre nadšencov salsy až po hip hop. Niektoré chceli vyniknúť originálnosťou a ponúkali netradičné príchute drinkov. Kristína - milovníčka červeného melóna, si pochutila na melónovej sangrii. Samozrejme zdarma. Ak vás pochytil z tancovania hlad, šunka jamón je tým správnym riešením. V bistre vám túto prírodne sušenú bravčovú šunčičku podajú so žemľou a olivami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Moje predpoklady o tanečnom salsa klube boli sebavedomé. Verila som, že salsu mám v malíčku ešte od strednej a že tanečné kroky mám v krvi. Aký nehanebný omyl! Všetko zle, zle, zle. Úplne zle! Očividne som sa naučila nejakú inú salsu, hádam z Južnej Ameriky. Avšak podmanivá vášeň španielov, im nezabránila tancovať i keď som sa priznala, že neviem ako. Kiež by si Slováci vzali príklad a v baroch len bezducho nepostávali. Španiel ťa schytí a už sa nezastavíš. A pekne - krásne ťa povykrúca každý jeden po rade. Takto jedna slečna zisťuje, ako má každý španiel očarujúco iný štýl. Nejeden mi prisámvačku ruky zauzlil, čo toľko kúzlil s otočkami! Priznám sa, že moja salsa by ešte stále potrebovala vylepšiť. Na takéto salsa vzdelanie vám treba aspoň zo 2 či 3 týždne pokorného cviku s vytrvalými tanečníkmi. ¡Regresemos!

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Kristína Bisahová

Kristína Bisahová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zažiť život. Cestovať a vidieť. Pocítiť a dotknúť sa. Ovoňať a pohladiť. Ochutnať a počuť. Naučiť sa a vycibriť. Poučiť sa a polepšiť. Všetko naživo! Zoznam autorových rubrík:  Indické pochutinySvedectvo americkej au pairMilujem ťa svet!Nábožne i bezbožneSvetové nezmyslyUčíme saSúkromné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu