Recept na pivo

Tí čo ma poznajú, vedia, že som veľký milovník piva. Takže ako každý správny beermaniak čakám, kým mi narastie to slávne pivné bruško:)). A preto, aby som sa medzi tým nenudil a aby to bolo čím skôr, som si našiel na nete recept, ako si ho uvariť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Potrebujeme 60 dg jačmeňa, ktorý dobre umyjeme, mokrý prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme 3 dni naklíčiť.
Potom tento slad necháme 2 dni uschnúť v chladnej miestnosti, vložíme na väčšiu panvicu a pražíme. Podľa stupňa praženia má potom pivo farbu. Pražený jačmeň rozbijeme v mažiari, vsypeme do 16 litrov vody, pridáme asi 250 g cukru, 2 - 3 dg chmeľu (kúpime sušený v lekárni), pridáme 2 dg sladkého drievka (lékořice, pendrek) a hrsť sušených jabĺk.
Zmes asi 2 hodiny varíme, potom precedíme cez plátno, najlepšie do hlineného hrnca.
Keď tekutina trochu schladne pridáme pivovarnícke kvasnice, alebo obyčajné droždie asi 5 - 6 dg. Nádobu umiestnime do nie príliš chladnej miestnosti, denne opatrne odstraňujeme penu, ktorá sa tvorí na povrchu. Už po 3 dňoch môžeme pivo stáčať do fliaš.
Vo fľašiach sa pivo necháva najmenej 8 dní.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Takže, všetci pivári: Pivu Zdar!

Ladislav Bittó

Ladislav Bittó

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mighty warrior, ktorý hľadá pravý zmysel života Zoznam autorových rubrík:  O mneKresťanstvo, viera, hodnotyHudbaITNiečo, čo je fakt moje

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu