reklama

Radiohead - Amnesiac - 2001

Po velmi uspesnom albume Kid A (2000) prichadza dalsi album od tejto elektronicko-rockovej skupiny s nazvom Amnesiac. Takisto ako pri Kid A vyuzivaju elektronicke beaty a sample, ktore kombinuju s rockom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Album otvara pesnicka 'Packt Like Sardines in a Crushd Tin Box', kde synth-popove sekvencie, beaty 'Aphex Twina', a 'Thom Yorkea' vokaly udeluju naladu tejto kompilacii, a zaroven su ozivenim stareho albumu. V poradi druhou, podla mna najlepsou skladbou je pomala 'Pyramid Song', do ktorej perfektne zapada jemne piano s ostatnymi strunovymi nastrojmi. Zaspieval si v nej 'Yorke' a stala sa prvym singlom v UK. Posunieme sa na tretie miesto kde najdeme experimentalny song 'Pull/Pulk Revolving Doors' v drum'n'bassovom rytme s opakujucim sa textom 'Doors that lock and doors that don't', cize 'Dvere zamknute a tak nevyznamne', ktory nahovoril 'Yorke'. Nasleduje pohodova gitarovka 'You and Whose Army' a za nou prvy singel v U.S. 'I Might Be Wrong', v ktorom pocut jemne hovorene skoro az nezrozumitelne slova 'Yorkea'. Podmaz pesnicky je ukazkou peknej pomalej drum'n'bassovky. Dalsie pesnicky davaju albumu viac pop-rockoveho charakteru. Na sestke je to dalsia pohodovka 'Knives Out' a hned za nou 'Morning Bell - Amnesiac' a 'Dollars & Cents', ktore vsetky naspieval 'Yorke'. Dalsou akousi zastavkou je nespievana piesen 'Hunting Bears', ktorej zvuk tvori len jemne distortnuta gitara. Desiatou v poradi je experimentalna piesen 'Like Spinning Plates', ktorej podmaz je, akoby pusteny odzadu. Takisto v nej mozeme pocut 'Yorkea', ako aj v nasledujucej pesnicke 'Life in a Glass House', ktora uzatvara album. Je jazzoveho charakteru a zahrali si v nej hudobnici z 'New Orleans Jazz style horn section'. Thom Yorke povedal o tomto albume, ze je to akesi 'male tajomstvo' skupiny, na ktore su pysni.

Verdikt: Celkovo je to jednoduchy, ale zato nadherny kusok, ktory vyhana nepokoj z hlavy, nepokoj, ktory sa neda inak odstranit, len tak skvelou hudbou, ktoru robia Radiohead.


01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Packt Like Sardines In a Crushd Tin Box
Pyramid Song
Pull-Pulk Revolving Doors
You and Whose Army
I Might Be Wrong
Knives Out
Morning Bell - Amnesiac
Dollars & Cents
Hunting Bears
Like Spinning Plates
Life In A Glasshouse

04:02
04:48
04:07
03:13
04:55
04:16
03:16
04:53
02:03
03:57
04:36

Marián Bodnárik

Marián Bodnárik

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  10x

Otec 3 detí. Turista. Bicyklový fanatik. Neplánuj, ži. Punk is Dad. Zoznam autorových rubrík:  HUDBA : Recenzie albumovHARDWARE: Optické diskyTECHNIKA: InternetZAMYSLENIA

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu