reklama

Lídé bděte !

Je to len a len môj názor a ak s ním niekto nesúhlasí, je to len a len jeho právo, no vyžadujem slušnú a hlavne korektnú diskusiu, aká sa očakáva od rozumných ľudí, ktorí vedia čítať a písať. Tých čo budú urážať a ponižovať iných, bez milosti nechám z diskusie odstrániť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (97)

V poslednej dobe sledujem, že opäť nastupuje doba Goebelsa a jeho manipulácie s verejnou mienkou. 100 x opakovaná lož sa stane pravdou- tvrdil tento veselý pán, ktorý vydláždil zlatom cestu Hitlerovi k moci. A teraz jeho slov sa chytajú USA a ich prisluhovači. Je z historických dokumentov jasné, že Krym nebol nikdy ukrajinsky, ale istí priaznivci Goebelsa a jeho nasledovníkov to akosi nedokážu akceptovať. Stále omieľajú, že Krym bol Ruskom anektovaný... 100 x opakovaná lož sa stane pravdou, ale ja dodávam- ak to dopustíme. Ak my stále ( po vzore J. Husa) budeme sa pravdy pridŕžať, tak PRAVDA zvíťazí. Vieme kam doviedla goebelsovská propaganda celý svet a je našou povinnosťou, aby sme jej aplikáciu na terajšiu situáciu na Ukrajine nedopustili.
Rusi sú obrovský národ a sú takmer vo všetkom sebestační. Takže ak si niekto myslí, že vyradením Ruska zo svetového obchodu si presadia svoje šírenie goebelsovskej propagandy a Rusko položia na kolená, tak potom asi nepozná isté náväznosti a skutočnosti, alebo je len plateným prisluhovačom, ktorý píše to čo mu iní prikázali. Netvrdím, že Rusko nepríde k nejakej ujme- to naviazanie na svetový obchod ho bude veľa stáť, ale Rusko sa z toho dostane. Tak ako doteraz zo všetkých problémov. No najviac môžu utrpieť také štáty a štátiky ako sme my, Litva a spol.
Od r. 1936 až do Mníchova Hitler viedol podobnú politiku, akú vedú teraz USA. Tiež širil demagogické reči o ochrane demokracie a nemeckého národa a vyžadoval "len" to, aby vtedajšia ČSR uznala požiadavky SdP prednesené v Karlových Varoch a "len" umožnila aby táto strana mala plné zastúpenie v Národnom zhromáždení (predtým bola úradne zakázaná). Tak dlho Hitler ( za podpory Anglicka a USA) rýpal do situácie, tak dlho omŕzal celý svet, až Francúzsko pristúpilo k tomu, aby sa Hitler bez obáv pustil do revízie locarnskej zmluvy z októbra r. 1925 . A veľmi to Francúzom ani nevadilo, lebo táto zmluva mala veľmi striktne nastavené podmienky voči Nemecku, čo sa západu týka, ale čo sa týka východu, tak to bolo veľmi benevolentné. A Francúzi svojim pôsobením na ostatné štáty Malej dohody spravili to, že Mníchov bol už len poslednou bodkou za ČSR a aj mierom na celom svete. A nastala najstrašnejšia doba všetkých čias. teraz máme nábeh k tomu, aby sme zažili ešte strašnejšiu dobu.
Na základe histórie a istého vývoja preto apelujem na všetkých rozumných ľudí, ak už nechcete veriť mne, tak sa spýtajte svojich predkov, ktorí druhú svetovú vojnu zažili a popozerajte si dokumenty k tomu vydané, či si pozrite fotografie zhotovované účastníkmi tohto diania. A ak si myslíte, že pomôžete svojou ľahostajnosťou "len" k potrestaniu Ruska a nič sa vám nestane- to isté si mysleli aj Francúzi, Angličania a ostatní tí, ktorí nakoniec podľahli Hitlerovi a nedodržali záväzky voči nám. Nebuďme servilní, lebo ak budeme prekrúcať pravdu a povolíme nástup zla, tak zlo sa nám vráti inou cestou a len a len s utrpením. Svojim postojom v r. 1944 a prístupom národa v druhej svetovej vojne vybojovali sme si slobodu a neboli sme zaradení ako porazený štát (aj keď som si vedomý istých nuancií za porušenie locarnskej zmluvy a istého ospravedlnenia zo strany Anglicka), podvolenie sa Hitlerovi nás stálo veľmi veľa. Nedovoľme, aby sa história zopakovala, ale s horším koncom pre nás. teraz by nás nechránil pocit viny svetových veľmoci za to, že nás podhodili. teraz budeme jednoznačne na strane útočníkov, ak sa vojenský konflikt rozpúta. V čase Mníchova v r. 1938 si tiež nik nemyslel, že bude vojna (dokonca Chamberlain pri výstupe z lietadla mával papierom a prehlásil, že zachránil mier...) a v r. 1939 bolo všetko ináč.
Lidí bděte!
S pozdravom

Alojz Bogric

Alojz Bogric

Bloger 
  • Počet článkov:  186
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Kto nepozná minulosť, nepochopí súčastnosť a nebude vedieť, čo ho môže čakať v budúcnosti. Zoznam autorových rubrík:  HistóriaPolitika

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu