Batátové gnocchi

Priznajte sa, keď sa povie cestoviny aj Vás hneď napadnú špagetti? Čo tak skúsiť pre zmenu niečo iné.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

A to iné by mohli byť doma pripravené gnocchi, ktoré som dnes pripravila aj za pomoci kvásku (veď viete teraz kváskujem, tak sa s ním občas aj rozprávam, teda hovorili mi to moji chalani).

Prísady:

1 batát cca 500 g

100 g špaldová múka hladká

1 PL kvásku ( môžeme vynechať)

soľ

Ako prvé uvarím na kocky nakrájaný batát. Po vychladnutí ho roztlačím na kašu, osolím a primiešam polievkovú lyžicu kvásku ( môžeme vynechať). Na pracovnej doske si postupne k tejto zmesi primiešavam múku, tak aby vzniklo mäkké cesto. Toto dám do misky, prikryjem fóliou a nechám odpočívať (pri izbovej teplote cca 3-4 hodiny alebo v chladničke do druhého dňa, aby kvások spracoval múku). Odpočinuté cesto rozdelím tak, aby som vedela vytvarovať štangle hrubé ako palec. Nakrájam na rovnaké kúsky a vidličkou vytvarujem tak, aby boli gnochi pekne vrúbkované. Varím v osolenej vode kým gnocchi vypláva na povrch a hneď vyberiem. Takto pripravené gnocchi môžeme podávať z rôznymi omáčkami, no ja mám najradšej tieto cestoviny opečené na masle s kvalitnou sušenou šunkou a zeleninou čo dom dal. Na záver posypané nastrúhaným syrom parmezán. Dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu