Mäsko sme však doma nemali a v chladničke sa na mňa usmievalo tofu – podstúpila som túto výzvu, ale uznávam, že som sa trochu inšpirovala netom. Myslím, že som v skúške obstála, skúste sa inšpirovať......

Prísady:
jarná cibuľka
1 strúčik cesnaku
180 g tofu
1 vajce
2 polievkové lyžice ražnej múky
soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, muškátový oriešok, koriander, rasca, chilli
petržlenová vňať
olej
dva plátky tvrdého syra
2 žemle
zelenina na obloženie
avokádo
V miske som roztlačila biele tofu, pridala som nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, múku, vajce a všetky koreniny podľa chuti. Zo vzniknutej zmesi som vytvarovala burgre a na rozpálenej panvici som prepiekla z oboch strán. Pred dopečením som na každý burger položila plátok syra aby sa rozpustil. Žemle som rozrezala a opiekla na suchej panvici. Následne som ich potrela roztlačeným avokádom navrstvila šalát a položila burger. Na vrch už len zelenina podľa fantázie a prikryla som druhou polovicou žemle. Burger chutil dokonca aj môjmu mäsožravému mužovi. Dobrú chuť.


