
Prísady:
Korpus:
celozrnné sušienky
2 polievkové lyžice masla
2 lyžice kokosového cukru
Plnka:
4 vajcia
½ hrnčeka kokosového cukru
3 polievkové lyžice hladkej špaldovej múky
500 g jemného tvarohu
vanilkový lusk
citrónová kôra z polovice citrónu
250 ml smotana na šľahanie
Rúru si zapnem na 180 ⁰C. Sušienky si rozdrvím a zmiešam s rozpusteným maslom a kokosovým cukrom. Takto pripravenou zmesou vysteliem tortovú formu tak, aby som vyformovala aj okraje. Korpus zapečiem v rúre asi 10 minút. Zatiaľ čo sa korpus zapeká pripravím si plnku. V miske vymiešam vajcia, kokosový cukor, múku, tvaroh, citrónovú kôru, zrniečka vanilky a šľahačku. Pripravenú plnku nanesiem na zapečený korpus a pečiem pri 170 ⁰C asi 1 hodinu až koláč na vrchu zhnedne. Pred servírovaním som koláčik ozdobila mangovým pyré (podľa mojich chalanov to ale vôbec nebolo potrebné – klasika je klasika). Odporúčam podávať až druhý deň – teda tým ktorým sa to podarí. Dobrú chuť.


