Datľové gulky

Guľky nápadne pripomínajúce „ferrero rocher‟. No s touto pochutinou toho veľa spoločného nemajú. Tieto guľky sa dajú ľahko a bez námahy pripraviť doma. Stačí mať šikovný mixér v ktorom si vytvoríme datľovo koňakovú pastu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Datľa je ovocie, ktoré rastie na datľovníku, ktorý vyzerá ako palma. Pri poslednej návšteve Turecka sme ich mali rovno pod oknom. Pozerali sme sa na ne každý deň pri západe slnka. Až posledný deň dovolenky mi táto palma prezradila aké ovocie sa v nej ukrýva (Datľa). Toto ovocie sa konzumuje prevažne vysušené a v niektorých kultúrach sa súčasne verí, že majú afrodiziakálne účinky. Moslimovia dokonca datľovú palmu považujú za strom života. Aktivujú sekréciu spermií. Odporúčajú sa k podpore mužnej sily, pre športujúcich, pre tehotné a dojčiace ženy (podporujú tvorbu mlieka). Ovocný cukor dodáva telu rýchlu energiu a zároveň je to veľmi ľahko a rýchlo stráviteľná časť potravy s vysokým obsahom vláknin, vitamínov a minerálov

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prísady:

125 g špaldových piškót alebo obyčajných

½ konzervy salko

Datle

Koňak alebo rum

Orechy

Datle spolu s koňakom rozmixujeme v mixéry a zmiešame s podrvenými piškótami. Ak je zmes príliš riedka primiešame pomleté orechy tak aby zmes držala pokope a dala sa tvarovať. Z hotovej zmesi tvarujeme v dlaniach guľky, ktoré následne obaľujeme v pomletých orechoch. Keďže tento recept neprechádza tepelnou úpravou odporúčam nešoférovať a nepodávať malým deťom.

Obrázok blogu
Petronela Boleková

Petronela Boleková

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Prečo môj blog… Welcome.... a prečo nie? Kto by nemal rád dobré jedlo? Podľa mňa taký človek neexistuje, no samozrejme každý z nás bude mať predstavu o dobrom jedle úplne inú. Chcem aby môj blog nebol len o varení, ale hlavne o jedle ako takom a zároveň sa odlišoval od tých, ktoré už poznáte. Nebudem tu opisovať svoje skúsenosti s varením, nakoľko som len samouk, ktorý má rad dobré jedlo a vášeň pre varenie. V mojich príspevkoch Vám chcem predstaviť rokmi overené jedlá, ale aj známe či neznáme recepty, vychytávky, pomôcky a literatúru, ktorá ma pri mojom varení inšpirovala. Chcem tu prezentovať jedlá, ktoré sú už rokmi overená klasika a podľa mňa v nich ani nie je čo meniť, no samozrejme, že by som vás ostatných chcela tiež inšpirovať mojimi nápadmi a myšlienkami, ktoré som vložila do niektorých jedál, tak aby vyhovovali mojim hladošom.Dúfam, že môj blog poslúži ako inspirácia, pre tých čo sa kuchyne neboja, ale bude aj oporou pre tých, ktorí len začínajú. Som tu pre vás a pokiaľ by sa mi toto podarilo, tak budem veľmi rada.Niečo o mne … Little something about me . . .Som mamina a jedlo milujem, kuchyňu zbožňujem a varenie je moja vášeň, ktorú mam naozaj veľmi rada. Mám rada nielen tradičné recepty, ale aj nápadité jedlá, do ktorých či už niekto predo-mnou vložil nejaký nápad alebo sa to podarilo mne samotnej. Snažím sa, aby boli moje jedlá chutné, zaujímavé a pokiaľ sa mi podarí, aby boli zároveň zdravé je to skvelý bonus. Rada skúšam, experimentujem a mam tých najprísnejších kritikov (mojich troch hladošov). Servítku pred ústa si nikdy nedávajú, a tak viem, že recepty, ktoré im chutia môžem uverejniť (na instagrame: @nelkafood na facebooku: nelkafood).Preto rada uvítam každú spätnú väzbu (či to už bude pochvala alebo konštruktívna kritika,ktoré ma posunú ďalej). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu